Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 171119

Jacob Nelander Fagerberg

Hej alla underbara läsare!

Idag var det min tur att berätta lite om vad som har hänt. Som vanligt började vi dagen med lite musik som nyckelbesättningen har spelat varje dag sen lång tid tillbaka. För er som vill hitta låtarna vi vakar upp till kan ni söka på Spotify ”HMS Falken purrning´´´. Sedan blev det en underbar frukost med baguetter, stora välgjorda croissanter , nutella, sylt och mycket mer.

Ombord är det många som lever för att träna även fast de kanske ligger efter med träningen här på båten. Därför var denna morgonen perfekt för många. Det var nämligen så att vi hade en gemensam fysträning som började vid båten, fortsatte bort till den underbara stranden för lite ben och magövningar. Träningen avslutades sedan med att vi joggade tillbaka till båten där alla tog ett dopp i det svalkande vattnet i hamnen. Ett bättre start på dagen finns inte!

11:00 var det dags för eleverna ombord att splittras lite då babord fick permission och styrbord sida hade vaktuppställning. Mycket tid spenderades på stranden och inne i gamla stan idag vilket är helt fantastiskt. På båten hände det inte speciellt mycket, vi spelade kort, umgicks och badade lite precis intill båten. På eftermiddagen var det dags för lite fotboll, Manchester United mot Newcastle och resultatet var helt fantastiskt, 4-1 till United. Det bästa var nog att Zlatan är tillbaka och fick lite matchtid.

Mot kvällens slut var det bara lugnt ombord, de flesta kom tillbaks från permissionen ganska tidigt och alla anmälde sig för bingtjänst i perfekt tid.

Det var allt för mig, Ha det bra!

Med Vänliga Hälsningar

301 Jarved

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *