På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 160306

HMS Falken

Hej alla bloggläsare

Detta är 121 Falk som skickar en liten uppdatering till alla där hemma så de kan se vad som händer på gladan. Just nu är klockan 05:00 prick och jag mitt i mitt vaktpass. Det har snart gått hälften av tiden på HMS Gladan men vad det har gått snabbt! Tiden rusar förbi och det dröjer inte länge tills denna resan tar sitt slut. Men jag vet att jag kommer lämna Gladan som en liten annorlunda person än när jag först satte fot på henne.  Vi är fortfarande i kaj på la palma men vi skall kasta loss imorgon tidig eftermiddag. La palma är en vacker ö och fylld med naturlig skog och flora. Jag förstår varför den kallas för la isla bonita, vilket betyder den vackra ön. Det är definitivt ön med mest flora jag har sett än så länge. Staden santa cruz som vi ligger i just nu har mycket intressant att ge. Det kan vara allt från små shoppar som säljer absolut allt du kan tänka dig. Till gatuartister. Man känner att staden har mycket historia inom dess väggar när man går runt och strosar. Huvudgatan är mycket vacker och det känns som man slungats tillbaks i tiden i några år tills då stengator och sådana hus var normalt

Snart bär de av mot Lanzarote och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var nervös. Det kommer vara den längsta resan vi gjort hittills med en beräknad tid med 5 dagar ute till havs! Det skapar en liten orohetskänsla i men också en stor glädje att få denna fantastiska möjlighet att segla på detta vackra havet. Som tur är biter sjösjukan inte lika kraftigt på mig och jag hoppas att jag kommer till Lanzarote med ett glatt humör och mår prima. Vi har redan fått ett smakprov på havet och vad det kan erbjuda när det börjar blåsa lite, man blir redigt blöt kan jag säga. Men där har ni lite av vad som hänt den senaste dagen och vad som händer snart i framtiden. Jag gillar verkligen min vistelse på Gladan och detta är något jag kommer ha med mig hela livet.

Vill hälsa några hemma såklart. Andreas, Anton morsan och farsan såklart, och lillebrorsan Melker. Hoppas ni har det bra och vi ses där hemma. 121 Falk

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *