På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Falken 221206

HMS Falken

Ohoj!
Revat segel, kulingvindar och en topphastighet på 10 (!) knop kan en konstatera att natten mellan den fjärde till femte december var något av det stökigare slaget. Dagen efter kunde en märka att kadetterna och gymnasieeleverna var av det tröttare slaget då durken på trossbotten var täckt av sovande och snarkande personal. Med andra ord så lös inte flitens lampa gällande den besticksjournal i astronomisk navigation vi kadetter skall föra. Får bli nya tag imorgon helt enkelt.
Själv hade jag tur att lyckas vakna av ”Allemans Kaffe på däck”, få tag på ett par ballerinakex samtidigt som tre delfiner glatt simmade och hoppade bredvid fartyget. Stridsvärdeshöjande kan en lugnt säga.
I skrivande stund befinner sig HMS Falken strax norr om Gran Canaria på väg till Santa Cruz i La Palma där nyckelbesättning, kadetter och elever förhoppningsvis skall gå i land och titta på djur och natur.

På återseende. /Kvartetsförhen tredje vakt.

 

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *