På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Falken 221130

HMS Falken

Ohoj!

Första gänget från OP-NAUT 20-23 har nu påbörjat sin tre veckors segling kring Kanarieöarna! Vädret är soligt och varmt (20 grader), vilket innebär att det flesta redan har klagat på att det är för varmt. Kadetterna samt några gymnasieelever anlände till Las Palmas den 28/11 för att mönstra på och inleda förberedelsearbete. På tisdag den 29/11 kastade vi loss och färdades hela 150 m för att sedan ankra precis innanför hamnen.
Dagen den 30/11 inledes för kadetterna genom att skriva navigationsplaner för de nästkommande veckorna medan gymnasieeleverna genomförde förberedelser för att kunna sätta segel. Strax efter lunch lättade vi ankar och sakta men säkert navigera vi oss ut från hamnen. Seglingsgrunder har repeterats och för vissa gymnasieelever var det helt nytt medan samtliga kadetter fick
återkommande minnesbilder från seglingen året innan. Meningar som ”vart fanns den nu då ” och ”ja juste den där” har sagts ett flertal gånger. Humöret är dock högt, maten är fantastisk och sjösjukan har varit minimal hittills!
Hoppas vädret är godtagbart i Sverige med i alla fall lite snö på marken!

Mvh, Kd P. Freeman

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *