På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Falken 2023-03-16

HMS Falken

Ohoj!

I Las Palmas möttes vi av 22 grader och strålande sol, vilket var en kontrast till Arvidsjaur för 3 veckor sedan. Nu har vi äntligen kastat loss och påbörjat den stora resan mot A Coruna, via Lissabon. Av hela 714 NM har vi avverkat ungefär 184 NM.  Den nordvästliga vinden ligger inte riktigt till vår fördel och motorn går varm. Men vi har ändå hissat några segel. Hela 6 knop gör vi, det är inte pjåkigt. De flesta har klarat sig ganska bra från sjösjuka men några av oss är ganska nedkämpade, men fortsätter kämpa på. Väldigt mycket nytt för en del och repetition för andra. Det har bjudits på god mat, glass och en och annan chokladboll. Det går alltså inte någon riktig nöd på oss. På vakterna har det marina livet bjudit på underhållning med delfiner, sköldpaddor och mareld. Men det vi alla hoppas på mest är att senare få se späckhuggare längs Portugals kust. Vi ser fram emot de kommande 6 dygnen till sjöss och hoppas att de bjuder på bra väder och vind i seglen.

Hälsningar,

Kdt Podsedkowska och Kdt Andersson

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

1 kommentar

  • Nick Andersson 22 mars 2023 16:45

    Kämpa på Kadett Andersson, tänk på alla som gått igenom samma utbildning! Hoppas ni får ett bra hamnbesök och att han den där gamle skepparen delar med sig av sin erfarenhet annars får han att göra med f.d kadetten från April-88 . P.S kom ihåg Fantomens hund och vad kortaste tampen ombord heter så kanske ni får gå iland i Lissabon.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *