Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Falken 201019

HMS Falken

Måndagsmorgonen började händelserik. Efter transport ut med fartyget Spjutet kastades vi direkt in i att lätta ankare. Hela besättningen. Vi hade ingen tid att förlora. Örlogshamnen var i sikte för lite bunkring av diverse förnödenheter och ärenden. Men en enkel förtöjning för den ”vakthavande eleven” skulle det inte bli. HMS Falkens lilla ribbåt som är ett ack så viktigt hjälpmedel vid förtöjning hade fått ”soppatorsk”. Besättningen var tvungna att komma till undsättning innan vi kunde gå in för förtöjning.

Strax innan lunch var det dags att gå loss igen. Idag skulle vi sätta segel. Utöver storsegel, gaffelfock, stagfock och klyvaren skulle nu toppgastarna få jobba lite. Klart sätta toppseglen! De mest modiga gastarna gjorde sig klara att äntra upp. Håll hårt i masten och beslagsbanden. Seglen var satta och  eleverna kände sig stolta och i den stunden kändes de kalla vindarna nu inte alls lika påträngande.

 

 

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individ och som gruppmedlem.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *