Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

RESEBREV HMS FALKEN 201016

HMS Falken

Imorse klev vi kadetter ombord på HMS Falken för fjärde gången denna veckan. Vi började dagen med att förberedda för losskastning. Idag med segel, utan att använda motorn Efter lite drygt en timmes förberedelser var vi klara för att kasta loss. En losskastning med endast segel är ovanlig, då losskastningarna oftast sker med hjälp av motorn, det gjorde det hela lite mer spännande.

Väl ute till sjöss övade vi i besättningen på diverse manövrar och posttjänst. Under dagen drillades vi särskilt i metodik vid vändning.Imorgon ska vi lära oss att ro Valbåt och ikväll ska mitt kvarter gå ankarpost.

 

 

 

 

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *