Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Falken 201014

HMS Falken

Idag på grund av hårt väder har vi inte kunnat kasta loss. Istället har vi tagit tillfället i akt och spenderat tiden vid skolbänken. Halva dagen spenderades i verkstaden där vi fördjupade oss i våra kunskaper om knopar och tagling av olika typer av tamp.

Andra halvan av dagen spenderades i det nautiska spåret. Vi gick teoretiskt igenom hur man tar ut positioner och beräknar avstånd. Därefter genomfördes praktiska övningar där vi i mindre grupper fick öva på just det.

Efter middag avrundades dagen med tuffa bataljer på innebandyplanen där vi kvartersvis gjorde upp på mer eller mindre blodigt allvar.

/101 Gärdström

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *