Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

RESEBREV HMS FALKEN 200917

HMS Falken

Hej,
kadett Wernered här igen!
Jag fick äran att skriva det sista resebrevet ifrån den här kullen med elever från SOU20 eftersom att resan börjar lida mot sitt slut.

Under de senaste dagarna har det varit ankardygn för några ombord och under gårdagen var vi med på återinvigningen av Kungsholms fort. Det var både spännande och roligt då vi fick användning av allt vi lärt oss under de här tre veckorna ombord på HMS Falken. Efter ceremonin och ett par förtöjningar och losskastningar på Kungsholmen kastade vi loss en sista gång för att förtöja för en avslutningsmiddag med samtliga elever och besättningen ombord. Middagen var mycket trevlig och uppskattat av samtliga ombord tror jag, och ett extra stort tack till kockarna ombord som levererat jättegod mat varje dag under hela perioden. Idag är det torsdag och det är sista dagen ombord för vår pluton. Rent skepp, återställning och utvärdering av både oss själva och kursen sjömanskap är vad som står på schemat. Sen väntar några dagars ledighet under helgen innan nästa kurs startar för oss på måndag.

Den här resan blev väl inte riktigt som vi hade förväntat oss på grund av läget i världen just nu då vi hade förväntat oss att resa nere vid soliga Kanarieöarna och inte hemma i Karlskronas skärgård. Men jag tror att många av oss tycker att utbildningen varit nyttig och gett oss möjlighet att utvecklas i vår ledarroll som till exempel förtöjningsledare ombord.

Jag skulle vilja passa på och tacka besättningen ombord för allt tålamod och att ni gjort den här resan både rolig och spännande.

Hoppas ni har en fin torsdag där hemma och att det bjuds på lika soligt och bra septemberväder som det gör här i Karlskrona!

Mvh
Emilia Wernered, pekegast.

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individ och som gruppmedlem.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *