Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

RESEBREV HMS FALKEN 200914

HMS Falken

Här kommer hälsningar från ankarvakten!

Klockan är 01:29 och Wernered och Sundberg har snart gått klart sin vakt för dygnet. Det har varit en hård och kall natt med cirka 15 grader och en vind på 0,1 m/s, trots det löste vi uppgiften utan anmärkning. Örlogskärvt!
Under dagen har vi fått förtroendet att själva styra losskastningar samt förtöjningar ombord. Vi har även fått gå som VO till sjöss, vilket innebär att man själv får ge kurs eller roder till rorgängaren samt ge maskin order om till exempel ”maskin framåt sakta”. I eftermiddags fick vi också leda ankringen från halvdäck som VO. Utöver det har vi även förtöjt på Kungsholmen där vi alla fick möjligheten att gå iland och besöka Kungsholms fort, där de värnpliktiga från och med idag kommer att förläggas under sin utbildning.

Men nu är det dags att göra maskinrond, pejla vår position och att purra nästa ankarpost. Dessutom har det ryktats om att kockarna lämnat några pizzabitar i kylen.

 

GMY

Wernered och Sundberg

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individ och som gruppmedlem.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *