Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

RESEBREV HMS FALKEN 200906

HMS Falken

Från plåtfartyg till plastfartyg och lite mindre båtar som inte kan kallas fartyg är vi nu alla samlade på en av flottans fina segelfartyg HMS Falken. Första dagarna har vi fått börja känna och klämma lite på båten.
Upp i masten på 25 meters höjd.
”Kom igen” sa dom, de blir kul.
JA, de var så kul att nästa gång får någon annan klättra upp, man vill ju inte ha allt de roliga för sig själv.
I dagarna har vi fått prova på att segla från kaj, vanligtvis kastar vi loss och när vi har kommit ut en bit från hamnen sätter vi segel, men nej inte vi,vi seglar från kaj vi, och då tänker ni oj hur ska detta gå.
Jodå de går och jag har goda nyheten eftersom ni blev lite nervösa där att båten flyter och vi lever så allt har gått bra. Än så länge.
Många lektioner om tampar och sjömanskap har vi betat av och även tagit oss an valbåtar har vi gjort. (Många blåsor i händerna fick vi på köpet också efter den lilla turen)


Foto Hans Tornerhjelm

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *