På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Falken 190410

HMS Falken

22:47

Hola Amigos! (Vi seglar ju faktiskt mellan Spanien och Spanien)

Vi är nu inne på vår andra heldag till sjöss och sjösjukan börjar släppa för de flesta (peppar peppar). Dagen startade som alla andra med lite skönsång som väckarklocka nere på trossbotten. Ur högtalarna brölar tonerna från Dead Ringer for Love-Meat Loaf, dagen kan inte startas på ett bättre sätt… eller?

Vädret var med oss även idag, trots att vinden mojnade efter lunch. Vår topphastighet för dagen var runt 9 knop (woho!). Hela dagen har vi sett fram emot att få rapportera ”Land i sikte” när vi närmat oss Madeira och vid 18 hände det äntligen. Egentligen var vi alla nog mest taggade på att få lite täckning på våra mobiltelefoner, vilket vi också fick (halleluja!). Babords vakt har haft fys och styrbords vakt har under dagen haft teori i sjötermer (vad gör man när man ”firar så vackert” egentligen?) samt haft månadskontroll på b.la. livflottar och termisk överlevnadsdräkt. Vi har haft nordostlig vind sen vi kastade loss i måndags kväll men när vi rundar Madeira nu i natt så hoppas vi på att få lite medvind (sydvästlig) upp till Vigo.

Nu är det bara 2/3 kvar av sträckan på vår rutt. Alla är vid gott mod, sliter och drar i alla tampar. Vissa sjunger i masten och andra snubblar på däck. Ha det gött!
// 123 Noréus och 101 Classon

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

6 kommentarer

  • Per-Ola Fyhr 11 april 2019 08:56

    Misstänker att en viss 221 Fyhr sjunger Wadrunas låtar där uppe i masten........

  • Sabina 11 april 2019 09:24

    Härligt att höra! Vi behöver inga ledtrådar vem som sjunger i masten

    Käre mor till 222 Fyhr

  • Elisabeth 11 april 2019 14:48

    Ja den där täckningen uppskattades även hemifrån <3
    Gött att höra att ni har det bra! Glöm inte att njuta av allt ni upplever, men framförallt av värmen ;) Här hemma kom det lite snö flygandes igår.

    Kram och kärlek till 311 Durk från mor din

  • Johsn Holmqvist 11 april 2019 20:46

    Har ni ombord fått höra halarvisan från 121?

  • Patrik Schelin 11 april 2019 23:26

    Skepp ohoj!
    Trevligt att höra hur ni har det där ute. Hoppas ni får vind i seglen igen och kan styra mot Vigo. Klart för slag, roder i lä!
    Bästa hälsningar
    Ann och Patrik Schelin

  • Malin Noréus 12 april 2019 10:30

    Härligt att läsa och se att ni har det bra . Vilket underbart äventyr. Hoppas att nu njuter i fulla drag.

    Kram till 123 Noréus från mamma

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *