Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Falken 190206

HMS Falken

Hej, Elvira här. Jag går då i tvåan på Bernadottegymnasiet och har fått lyxen att segla. Varför jag ville segla var för att det verkade som en grej man gör en gång i livet. Tror inte att jag självmant skulle köpa en segelbåt och resa runt i men ja, här e jag – i Kanarieöarna.

Idag är det då vår tredje dag på båten. Hittills har det gått väldigt bra med allt förutom att sjösjukan slog till. Tyvärr så har jag inte mått så bra under dagen då vi seglade i havet mot staden Arguinegun, staden där vi har ankrat utanför.

Hur som helst, det var faktiskt en väldigt solig och fin dag när vi seglade och det var ändå väldigt många som var uppe och jobbade. Alltså som antingen satt som utkik i masten, fixade med tampar (snören typ) eller som sköljde av däcket eller annat.

Som sagt har jag inte så mycket och säga eftersom jag och några andra låg sjösjuka hela dagen. Men nu ikväll mår vi alla bra och ska sova.

God natt.

Mvh Elvira Bergman

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *