På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

RESEBREV HMS FALKEN 181212

HMS Falken

Hejsan!

Just nu är klockan 06:48, det onsdag och vi har varit ute till havs i nästan tre dagar nu efter vår lilla permission på Lanzarote och alla ombord är taggade på att få anlända till Teneriffa.  Jag berättade precis för VO (Sekonden) om hur jag tycker att denna rutten har varit bra lagd tidsmässigt. Vi var ute på Atlanten i ca 9 dagar innan vi fick gå i land och leva några dagar som landkrabbor igen som vi vanligtvis är vana vid. Dessa 9 dagar utan att se land, utan internet eller täckning, dem första mest hemska dagarna i mitt liv (sjösjuka) och påfrestningarna av att leva så tätt inpå varandra dygnet runt utan någon chans att gå undan har lärt mig och som jag vet många andra väldigt mycket. När vi äntligen fick vår lilla permission uppskattade man den friheten som man vanligtvis tar för givet hemskt mycket. Man lär sig att små saker som man tar för givet i vardagen där hemma betyder otroligt mycket till exempel en så liten grej som att få gå på en toa som inte luktar hela tiden eller ens familj och vänner som man även dem ibland tar förgivet.  Nu är det bara några timmar kvar tills vi åker in i hamnen på Teneriffa och det var det jag ville komma till med att rutten varit bra lagd tidsmässigt för efter att ha fått vara i land dem dagarna vi var på Lanzarote tror jag inte jag velat segla ut på havet i 9 dagar igen utan täckning eller lite privat tid som man fick i land. Resan har alltså varit perfekt lagd med tiden så man hann uppskatta sånt på riktigt.

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva i detta resebrev förutom att jag lär vara evigt tacksam för denna resan som verkligen testat ens gränser, gett en nya minen för livet och nya vänner. Man måste väll hälsa till ens familj också antar jag även fast jag lär ha täckning när som så ett stort jag älskar er och saknar er enormt till Mamma, Pappa, Alva, Isac, Melker, Milica, Anna, AD, Miski, Morfar & Bibbi och Mormor.

/224 Nora Dahlqvist

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

2 kommentarer

  • Anna 12 december 2018 10:32

    Hej allihop!
    Tror det har varit en jättenyttig erfarenhet för er att få sakna både mobiltäckning och familj.
    Hoppas att det ni lärt er om bäddning och städning sitter i när ni kommer hem ;)
    På lördag flyger vi ner för att möta upp er och det ska bli så jäkla kul att se er komma in i hamnen i Las Palmas!
    Lukas-älskar dig och saknar dig massor. Ses snart!?? //Mamma

  • Sabina Fyhr 13 december 2018 06:13

    Nora Dahlqvist - jag vet inte vem du är men måste säga att du skrivit ett väldigt fint brev! Det är nyttigt för alla att någon gång vara med om upplevelser där man inser att man inte ska ta livet för givet!
    Kämpa vidare, ni gör ett fantasiskt jobb - inte minst för er livserfarenhet som kommer hjälpa er i livet som vuxna!

    Hälsar Sabina, käre mor till 121 Fyhr

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *