På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Falken 170508

HMS Falken

Dagen inleddes med att vi elever fick sova enligt helgrutin vilket gör att vi får sova till 07:30 istället för 06:30, som vanliga rutiner så blev det därefter frukost och sedan blev det rengöring av fartyget och som vanligt så tog några trossbotten (där vi elever sover) och så tog ett par personer däck och ett par personer tog utsidan av båten. Mitt under städningen fick vi in ett anrop på hjälp av ett fartyg inom vår räckvidd så vi skickade ut vår gummibåt för att hjälpa men det visade sig vara ett falskt alarm.
Efter lunch hade vi permissionsuppställning och fick reda på att vi skulle få kadetter från England på besök, så de 2 vakter som inte

hade en uppgift fick ta hand om en guidning med dem. Med mitt engelska blod blev jag indragen och slutade med att jag tog över båda guidningarna vilket var helt okej med de 2 vakterna.

Inne på land och med permission njöt vi av vår sista da

g här på ön och jag tror att de flesta tycker Scilly är den bästa av de 6 öar vi har besökt under denna resa. Den sista dagen bjöd på fint väder så möjligheten att sitta ute och fika fanns, och vi tog den såklart. Här på ön finns det en pub/fik/matställe som heter Atlantic som vi elever blivit förtjusta i då de har en mysig uteservering på deras t

ak där man kan sitta i solen och njuta av den härliga men tyvärr korta tid vi har här. Jag som halvbritt har under tiden på Scilly åter igen fångat upp den brittiska dialekten som man förlorar i Engelskalektionerna i Sverige.

Nu när vi är nära vår slutdestination så märker man hur folk här börjar längta hem till alla er där hemma men också att åte

rgå till gamla rutiner i Sverige kommer bli svårt nu när vi är vana vid purrning 06:30, aldrig få sova ensam, vaktpassen och så vidare. Så att lämna falken kommer vara otroligt skönt för att få träffa familjen igen men ändå ganska sorgligt då vi fått en relation till alla på båten som vi aldrig skulle fått i Stockholm.

Elev 422 Elliot Joshua

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

2 kommentarer

  • Nanna 9 maj 2017 21:05

    Alltså den där skutan, den måste vara den renast och mest städade man kan tänka. Skrubbar ni den varenda dag? Är det så det går till till sjöss alltså? Vad duktiga ni ska ha blivit på att städa lagom tills ni kommer hem.
    Bad news annars, det har snöat hemma i Stockholm idag.
    Ska bli galet kul att få hem er. Stämmer det att ni ska upp t skolan på tisdag morgon? Men ni är väl uppe av bara farten och börjar skrubba skolbänkarna.
    Kram kram alla sjöbusar!

  • Mamma Pauli 10 maj 2017 05:55

    Snyggt jobbat Elliot och alla ni andra! Låter härligt med sol och glass. Här hemma har det snöat och haglat så njut av sista veckan ombord allt ni kan! Kramar till er kämpar, och allra mest till 331 Pauli.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *