På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Falken 160515

HMS Falken

Resebrev 160515

Halva veckan har gått och man blir mer varm i kläderna för var dag som går. Att klättra upp i masten för att vara utkik går som på räls och dagarna med fint väder är de bästa! Alla ombord är supertrevliga och man börjar känna sig som en liten familj. Maten är helt underbar ombord, det hoppas jag att kockarna också vet att vi tycker! …Dock var det lite svårt att äta de första dagarna, då man fick lära känna ”Mister Sjösjuka” så smått.

Testade på att sova i en hängbinge, men det var inget för mig, då jag kände mig mer eller mindre som en banan… Chilla i hängmatta i trädgården under sommaren, det gör jag gärna, men inte en hel natt! En vanlig binge var visserligen ledig, så den bytte jag snabbt till efter första natten! Tack alla lyckogudar som finns, annars hade nog mina ben varit så stela att jag behövt en rullator på däck! Det hade kanske hjälpt en dock när man var ute till havs för någon dag sen och man hade svårt att stå stilla på grund av vågorna! …Det var ju också en upplevelse, där man verkligen fick lära sig att alltid ha en hand på skeppet!

För en som aldrig seglat förut, så är nog det svåraste ombord, att komma ihåg alla namn på allt utan att blanda ihop dem! Men man lär sig, sakta men säkert. De flesta knoparna man använder till olika ting ombord har man åtminstone lärt sig nu!

I går la vi till i Hamburg och det var mycket folk som var nyfikna på Falken och kom fram och frågade vaktposterna diverse saker. En uppkommande fråga var om det var många som blev sjösjuka ombord!

Vi fick också vara lite lediga så att vi kunde få gå runt i Hamburg för lite sightseeing, en väldigt fin och mysig stad må jag säga! Idag lämnade vi Hamburg för att fortsätta vår resa mot Malmö efter lite sovmorgon och en god frukost. Just nu befinner vi oss på Kiel-kanalen med mycket grönska vid kanalens kanter, som får en att känna lite vårkänsla, även om vädret är mulet och lite tråkigt.

 

Hälsar till alla där hemma, även om man har mycket kul ombord, så har man lite hemlängtan! Det första jag ska göra när jag kommer hem, är att ge min älskade sambo och min klumpiga lilla katt, en riktigt stor kram!

Alexandra Svens

Vid Kielkanalen

Vid Kielkanalen

Kielkanalen

Kielkanalen

Lots och rorgängare

Lots och rorgängare

Ett mycket lastat lastfartyg

Ett mycket lastat lastfartyg

DSC_3286

Timmer ser dig

1:kocken väljer noggrant ut dagens grönsaker

1:kocken väljer noggrant ut dagens grönsaker

Efter losskastning Hamburg

Efter losskastning Hamburg

Rorgängare i Hamburg

Rorgängare i Hamburg

Hamburg

Hamburg

Förtöjt i Hamburg

Förtöjt i Hamburg

Inför förtöjning Hamburg

Inför förtöjning Hamburg

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

1 kommentar

  • Anton 17 maj 2015 21:58

    Ja man ska passa sig för Timmer har jag hört.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *