På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Falken 150414

HMS Falken

”Nej det är perfekt, Falken är bäst.” – Sekonden

Det var Sekondens ord när vi igår efter förtöjning och en otroligt god middag frågade honom om det inte var tråkigt att stanna här själv under tiden som alla andra gjorde stan. Han stortrivs här, det är förståeligt för det gör vi med! Men vi gick ändå en runda för att se oss omkring i La Coruña. Fint ställe, varmt framförallt. Just nu är det 25 grader och strålande sol, mycket solkräm blir det.
Igår när vi skulle förtöja så åkte vi (Hedda&Rut) och Linus (1.Kock) ribben i förväg och hade kontakt med Falken via en radio. Vår uppgift var att reka hamnen och platsen som vi skulle lägga till vid såg ut. Det var kul. Framförallt för mig (Rut) som aldrig varit med om en förtöjning här förut. Allt gick som det skulle och det var en väldigt snabb och smidig förtöjning.
Nu har det knappt gått en vecka och vi är redan benägna att hålla med Sekonden, Falken är bäst. Ur mitt perspektiv (Hedda) som kände stora delar av besättningen från min förra seglats har det varit riktigt roligt att träffa och lära känna allas anhöriga. Man ser verkligen likheter och det är väldigt intressant.
I skrivande stund har vi ungefär två dagar kvar av permission och utforskning av La Coruña. Ännu har vi några sevärdheter kvar att besöka, men det ska nog hinnas med. Vi ser fram emot nästa etapp men längtar absolut inte hem.
Innan nästa etapp börjar är det många av de anhöriga som återvänder hem till Sverige igen, vilket kommer bli både tråkigt och jobbigt då vi blir färre i varje vakt. Vi önskar er en trevlig resa hem.

Vi skickar varma hälsningar hem till Sverige,
Hasta la Vista!
-Rut och Kylberg.

DSC_2325 DSC_2307 DSC_2285

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

2 kommentarer

  • Göran Lindell 14 april 2015 21:33

    Klart att Falken är bäst det var hon redan 1977!

  • Gitte Grann 15 april 2015 17:35

    Hej Falken
    Så härligt ni verkar ha det på eran anhörigtripp.
    Hade varit så himla roligt o lära sig tampar reva o ja tom sjösjuka ...kanske inte sista dock men svårt o va ifrån jobbet 1 mån tyvärr .
    Frank ..hörde att du blev skyldig Linus några 100 ..hoppsan :-)
    Sol o 25 gr o upptäcksfärd i Coruna låter fint de. .
    Här är de +7 o regnat hela dagen
    Ha de så gott alla på fina Falken
    Extra varm kram till Linus o Frank
    Mvh Gitte o Christer

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *