På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Falken 150111

HMS Falken

Ohoj!

Klockan är 00.40 och vi befinner oss på kurs mot El Hierro där vi lägger till 10.00 imorgon förmiddag. Idag har sjösjukan lugnat ner sig och de flesta börjar känna sig piggare. Skönt!

I eftermiddags hade vi segelexercis och drillades i vändningar. Vid 15.00 var det i vanlig ordning allemans kaffe och eftersom vi hade en kille som fyllde år ombord hade våra fantastiska kockar som alltid levererar bakat två riktigt goda tårtor. Ryktet säger att det är ytterligare två personer som fyller år under resan. Undra vad det bjuds på för gott nästa gång?

När vi i babords vakt gick av fick vi möjlighet till ett fyspass under 3: skepparens regi. Eftersom det var lördag var det enligt 2:e skepparen en självklarhet att vi skulle ha discoträning. Discoträning innebär att man tränar biceps, triceps och bröst. Det var ett väldigt skönt pass! Eller ja, efteråt i alla fall! Man kan ju säga att jag under träningen ångrade lite att jag ätit två tårtbitar vid fikat en timme tidigare.

Igår fick vi ju se delfiner både en och två gånger, inget sådant idag. Däremot lyckades jag se en sköldpadda när jag stod uppe i förmasten på utkik. Nu på natten när det är mörkt ute kan man om man kollar i svallet från fartyget se mareld. Det ser ut som att vattnet är fullt av lysande prickar. Så himla häftigt! Det har dessutom varit väldigt klart både igår och idag natt så man kan se stjärnhimlen som man aldrig sett den förut. Det går ju inte att säga att vi inte får uppleva och se mycket på vårt lilla äventyr.

Men nu ska jag gå upp på däck, lägga mig under den fantastiska natthimlen och slumra en stund. Jag vill bara hälsa lite extra till min fina familj, pojkvän och hans familj!

202 Landgren

DSC_8199 DSC_8168 DSC_8154

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

2 kommentarer

  • Pia Landgren 11 januari 2015 10:55

    God förmiddag!
    Dagen börjar med att logga in för att se om det kommit något nytt resebrev, och visst har det kommit brev - härligt!
    Dessutom från 202 Landgren :D
    Hoppas ni alla får en spännande dag på Ständiga-vårens-ö, El Hierro. Längtar efter en rapport om ön.
    Kom ihåg att fylla vatenflaskan...
    Hälsningar mamma Landgren

  • Arvid Landgren 11 januari 2015 11:16

    Kul med delfiner, sköldpadda och mareld! Lika uppspelt som när du får se tumlare Moa? ;) Juste, håll koll på FB Moa, där kommer ikväll ditt efterfrågade program! Har hört att det går bra på förstation? Då antar jag att ni redan nu slår storstation, snyggt... Njut av allting syster, och alla andra kändisar såklart! Ta mycket bilder så jag får se äventyret sen och MER Resebrev till folket!!
    GMY Arvid

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *