På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Falken 150110

HMS Falken

Ett helt vanligt blogginlägg

Jag, Anna Lissner, är här igen. Efter 3 veckor i Playa del Ingles var jag nöjd och mönstrade på istället. Denna gång för min första elevsegling, det ska bli kul och lärorikt förhoppningsvis. Nu är det natt och vi i kvarter 3 är vaktens fria. Vi sover lite, skotar lite, straffar lite, fikar lite, kollar lite på stjärnorna, socialiserar lite. Det är ganska skönt, vi har inte hunnit bli så trötta än, eftersom det bara är första natten vi är ute. Många av eleverna är förste klassare så det är deras första segling.

Strax innan vi lättat ankar från LAS Palmas så fick vi spontant besök av två grabbar från Norska  Olympic AS, Offshore rederi. En av dom gjorde värnplikten ombord 2004 som eldare. Vilket gjorde att han var tvungen att komma över o säga hej. Alltid trevligt med besök av fd skonertseglare.

Spontancitat av VO (2O) vid en fråga om hur det ska lukta i maskin.

”Det ska inte lukta bränt, det är dåligt. Det ska inte lukta kinamat. Det ska inte lukta McDonalds, det absolut dåligt.”

Då vet man.

Vi har sett delfiner idag, det var kul. Vi har vänt några gånger, vi kommer antagligen vända igen för att komma förbi Teneriffas sydspets. Det går faktiskt bra, i alla fall på förstation. För där är jag. Skämt o sido så är sjöfartseleverna från Karlskrona ganska duktiga, särskilt treorna som redan har seglat förut.

Nu ska jag gå och göra något bra, har inte riktigt bestämt mig för vad än, men jag kommer på något snart.

Jag vill hälsa till mor, far och syskonen. Det är bra här, jag kommer hem en sväng efter seglingen, bara så ni vet. Puss och kram!

331 Lissner.

 DSC_8142 DSC_8118 DSC_8109 DSC_8149 DSC_8148 DSC_8146

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *