På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Falken 140313

gladanochfalken

Tisdag 11 Mars

God kväll alla läsare!

Suzanna Svensson heter jag, jag är 19 år och läser till sjökapten på Chalmers. Jag har varit ombord på HMS Gladan under resan från Key west till Bermuda, men tyvärr kom något i vägen och fick därmed avbryta min resa över Atlanten. Men är otroligt glad över att jag fick fortsätta min praktik på systerfartyget. Igår gick jag nämligen ombord på HMS Falken, som för tillfället ligger till på Öckerö varv.

Det har varit strålande väder och energin är på topp. Riggningsarbete är det som står på schemat. Vi meckar och fixar så fort vi bara kan för att hålla vår tidsplan. Underriggen är strax färdig. Imorgon skall vi vara klara med underriggen och vi skall försöka hinna med att få upp stortoppen. Vi är dock fem man kort under förmiddagen, så det gäller att hålla ett högt tempo och jobba på. Det ska nog gå bra, med tanke på vilket bra team det är som jobbar här ombord.

För övrigt vill jag hälsa till alla de ombord på Gladan! Hoppas ni får en underbar resa över Atlanten och att vädergudarna är på er sida. Känns konstigt att sova ensam i Trossbotten och att ha alla lådor för sig själv… Saknar ändå det trånga utrymmet litegrann. Vi syns här hemma i Sverige när alla är tillbaka!

Måste också skicka en hälsning till en kille som går i samma klass som mig och som just nu befinner sig på Gladan påväg mot Azorerna. Niclas Holmberg, Njut nu ordentligt och res för mig med! Jag hoppas du får en grym resa över Atlanten. Tack för allt.. PS glöm inte bort breven mina i Azorerna. Jag är säker på att du hittar det perfekta stället 😉 Tänker på dig!

//Suzanna

 

 

 

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

2 kommentarer

  • Olivia Schmidt 14 mars 2014 12:26

    Hej på dig Robin! Hoppas ni har det bra och inte har glömt 303 Schmidt och 131 Kopp för vi har då inte glömt er! Hoppas ni har det bra på resan och inte är för sjösjuka, vi har 90 dagar till studenten och förväntar oss att Falken står redo i Slussen som vårt studentflak den 10 juni! I sommar förväntar vi oss också en hemlagad middag av dig. Många kramar från oss, hälsa besättningen från Bernadotte!
    /schimdt&koppen

    • jerkerschyllert Olivia Schmidt 14 mars 2014 13:22

      Hej 303 och 131 :)
      Robin är kvar på Falken som ligger i Göteborg/Öckerö och riggar. Det är Gladan som är på Atlanten denna gång och vi är några stycken ombord som minns förra årets äventyr med Bernadotte gänget. Hälsa alla! Och jag skall framföra budskapet till Robin :).
      Med vänlig hälsning Jerker Schyllert

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *