På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Falken 130625

gladanochfalken

Tjena mupparna här

Klockan är just nu 16:20 då vi, Elvira Stenlund och Ida Lindeborg som båda tillhör kvarter 1, precis kommit ner på trossbotten efter att haft lektion om förtöjningsanordningar och kasttåg. Kvarter 1 och 3 tävlade i kasttågskastning på däck. Tyvärr avbröts tävlingen med 4-4 då vi råkade väcka fartygschefen Jerker. Men tävlingen fortsätter imorgon och självklart kommer våran fantastiska Erik Magnusson göra så att vi kommer vinna tävlingen lätt som en plätt.

Vi går enbart på segel i nuet eftersom vi har fått en sån bra medvind som vi kommer ha hela vägen till Karlskrona. Vi kommer inom några timmar komma in i Östersjön. Vi tror att hela besättningen kommer känna sig mer hemma då. Speciellt med tanke på att vi alla kommer ha tillgång till internet.
Natten mellan måndag och tisdag åkte vi genom den berömda Kiel kanalen, dock råkade vi missa hela kanalen då vi två tjejer inte vaknade när andra skepparen väckte oss. Killarna från vårt kvarter fick ta smällen med förtöjning i slussarna. Men vi tjejer fortsätter kämpa på ändå.

Såklart händer det saker hela tiden här på båten. Både positiva och negativa saker. De negativa är att de två senaste dagarna så har det varit lite små tjafs och intriger här på trossbotten. Sekonden har varit med och pratat med allihopa och hjälp oss att få undan problemen som har uppstått. Vi tror att det kommer bli bättre och att vi som en besättning kommer att kunna bli mer sammansvetsade.
Men även har vi den mystiska trossbotten, där saker försvinner och poppar upp någon helt annanstans. Som att flera båtmössor försvinner och skorna hamnar på fel fötter, frågan är vem eller vilka som rör runt på trossbotten?

Vi längtar tills vi kommer till Sverige, dock enbart för täckningens skull.

Simma lugnt!
Med vänliga hälsningar 101 Stenlund och 141 Lindeborg, men även hela besättningen hälsar hem till Sverige!

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

2 kommentarer

  • Carolina 25 juni 2013 18:58

    Hej och lycka till i tävlandet! Må bästa lag vinna?!

    Alltid lika roligt att läsa nya inlägg om hur ni har det och vart ni befinner er. Jag följer er via nätet och kan därigenom se på ett ungefär vart ni är.
    Ni närmar er halvtid tillsammans ombord och sammanhållningen får sig kanske en törn? Kämpa på och ta hand om varandra! Snart är ni i Visby och kan ta er en smarrig glass i hamnen.

    Må så gott allesamman och en extra tanke till 141 Lindeborg (fast jag vet att hon ogillar att jag skickar en offentligt)

  • Karin Auregård 26 juni 2013 08:48

    Många grattis kramar Jennifer på 17-årsdagen, hoppas att du får en fantastisk födelsedag tillsammans med dina kompisar vi saknar dig//Kram mamma och Kenny

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *