På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Falken 130507

gladanochfalken

Hej där hemma, Daphne här! Efter tjat från pojkvännen så har jag bestämt mig för att äntligen skriva ett resebrev som respons på de härliga kommentarerna på bloggen.
De flesta eleverna här på Falken har börjat vänja sig vid vår nya vardag, trotts att vi saknar den gamla starkt. Dagarna räknas ner för ankomsten till Azorerna och vadslagningen om dag och tid har satt sin start. Söndag och måndag är de populäraste dagarna.
Trotts vår trivsel på båten så blir vi lite trötta på det eviga gungandet och irritationer uppstår, äventyren man upplever dagligen är heller inga höjdare längre. Men Timmers shanty lektioner (sjömansvisor) är en riktig stämningshöjare och vi sjunger så att det ekar över hela fartyget. Välbehövda lekar, tävlingar och filmkvällar förekommer också för att uppmuntra oss när vi känner oss lite väl nere.
De största äventyren är att diska, besöka det fruktade barbord rundhus (särskilt i regnkläder), duscha och äta. Det går inte en måltid utan att en tallrik flyger tvärs över trossbotten, barbord rundhus (toaletterna) stanken drar sig allt närmare vår umgängesplats och man kan snacka halkrisk i duschen. I fören, där duschen befinner sig och även där vi diskar, är man praktiskt taget tyngdlös och man flyger som en vante mellan rundhusen i sällskap av bestick och tallrikar.
Att duscha är något som de flesta av oss undviker längsta möjliga tid då man aldrig mår särskiljt bra efteråt. Om man lyckas stå utan att ramla så lutar man sig mot duschväggen men vad som händer då är att om du själv inte flyger runt så gör duschmunstycket, schampot och även duschdrapperiet det i ditt ställe. Man kan även ha turen att få en dusch saltvatten från fönstret bakom sig rakt i det nytvättade håret. Mysteriet att lyckas klä på sig efteråt är ännu olöst.
Markan har som sagt gått i konkan och sockerabstinensen smyger sig fram hos eleverna och tålamodet blir kortare allt eftersom. Humörsvängningarna är även de på topp. Ena stunden bråkar alla, sover alla, gråter alla eller skrattar alla. Bara det är en upplevelse i sig.

Men idag uppstod lyckan, en av frysarna gick sönder!! Glassen flödade och sockernivån återställdes. Kartong efter kartong tömdes och tillfredställde elevernas sockersugna munnar. Själv fick jag i mig 7,5 glassar och än är de kvar i magen. Lugnande till min mor så kan jag även meddela att jag har börjat äta som gamla jag igen, 3 portioner per måltid och kockarna verkar nöjda med det, dock så verkar inte de övriga eleverna lika nöjda med att jag äter upp allas frukostgröt. Gröten är dagens absoluta höjdpunkt och jag kommer verkligen sakna den när vi lämnar Falken. Vi pratar ofta om vad vi saknar hemma och de första vi ska göra när vi kommer hem. McDonald’s, lösgodis och pojkvänner står högt upp på listan. När det gäller maten tycker jag att de tar hand om oss grymt bra, glass och wok var högt på min personliga lista och båda mina önskemål har uppfyllts med bra timing. Min pojkvän är det dock ganska snålt med och jag blev besviken när mina föräldrar skrev att de inte fick ner honom i ett brev till Azorerna. Buhu. Fler kommentarer önskas dessutom från ditt håll, älskling! Och grattis till det nya jobbet, det förvånar mig inte ett dugg att barnen älskar dig!

Jag kan även stolt skryta om att jag äntligen har tagit mig upp i masten, 3 veckor efter ombordmönstring… men bättre sent än aldrig! Nästa steg är att ta sig ner från masten, det gick efter mycket om och men, men tog längre tid än färden upp multiplicerat med 9478362. Ett stort tack till 2e skepparen som har klättrat med och pushat mig att fortsätta försöka. Och som har sett att jag inte menar mina ”Nej. Jag vill inte!” när jag står och panikslaget klamrar mig fast i masten trotts vetskapen att jag är säkrad. Har listat ut att man ska klättra fortare än vad man tänker.
Alla i besättningen är grymma och ser och hjälper verkligen alla elever, vi kommer sakna er något otroligt.
Jag tycker att vi har fått relativt många stjärnklara nätter och soliga dagar men vi glider ändå runt i regnställ, fullt beredda på de plötsliga regnskurarna eller översköljningarna av havsvatten. Vi har fått se både delfiner, havssköldpaddor och vissa har även haft turen att se en val eller två.

Kommentarerna på bloggen uppskattas rejält så fortsätt skriv! Tack till farmor och farfar som följer min resa så ivrigt och det är alltid lika kul att få brev från er. Det var även roligt att höra från min kära syster och uppdateringar om lilla valpen och pållen. Alla kommentarer hemifrån värmer och det känns bra att höra att ni saknar mig lika mycket som jag saknar er. Jag vill ha mer hälsningar om djuren dock, hur mår min stora svarta ängel och vart sover hon nu? Saknar våra tysta bråk om täcket.
Jag blev glad att höra att min Robin vågade sig till oss på middag, jag visste att han inte skulle kunna hålla sig borta.
Skulle kunna skriva flera sidor om våra upplevelser men berättar hellre när jag kommer hem. Saknar er alla där hemma något brutalt och extra pussar och kramar till min finaste, tänker på dig varje dag. Och 1000 kramar till Mammsen och Pappsen såklart. Ses på Arlanda om 10 dagar!

Pussar och Kramar från Daphne Bentzer

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

46 kommentarer

  • Anneli stenberg 8 maj 2013 13:15

    Hallå Natali.Nu Falu tid 10 över 1 . Har varit på jobbet i dag på Lyftteknik som om man inte skulle kunna det redan, men vi skulle gå alla. I dag skiner solen,men även molnigt,det skulle komma regn till eftermiddagen här, och i morgon regn, Det verkar ni ha fått en del av.Haha.I dag firar tessan och Tomas treårs dag så jag skrev på fejan och grattade så mycket från dig och mig. Du är bäst min natali, det går inte en minut här utan att tänka på dig ,Många goa kramar till min prinsessa Natali skriver snart igen.

  • Mikaela Nordansjö 8 maj 2013 13:41

    Hej William! Tackar och bockar för det fina Skornetogramet du skickade! ;) Härligt att höra livstecken och att du mår bra! Väntar fortfarande på DITT resebrev! Dessutom vill vi här hemma se lite mer bilder! :(
    Här har vi det kanon, det är strålande väder och 20 + ! Igår spenderade jag och tjejerna dagen i Hagaparken med picknick och musik. Jag ser ut som en kräfta, är så himla bränd! Tänk vad lite sol kan göra.. Sen när vi kom hem gick vi ner till berget och grillade massa människor. Nu jäklar är det sommar! :)
    Snart kommer Embla ner å ska käka lunch med mig, sen ska vi iväg å köpa massa kläder höhö. Puss på dig kära lillebror, är så stolt över dig! Berättar för varenda människa jag träffar på vart min lillebror befinner sig och vad han håller på med :D saknar dig! /syrran

  • Mikaela Nordansjö 8 maj 2013 13:42

    Hahahahahaha grillade inte massa människor utan jag var med massa människor!! Embla hälsar jätte mycket förresten!

  • Karin Aquilonius 8 maj 2013 14:00

    Hej alla och Isak,

    Verkar vara väldigt intressant rent soicialt att vara på Falken, med irritaion, tårar mm, skulle vart spännande med en dokusåpa:) förmodligen har ni lärt er fantastiskt mycket om hur människor fungerar som ni alltid kommer att ha nytta av.

    Isak, vi undrar så hur du mår, om du ligger i fosterställning och lider mest hela tiden, om du tycker det går ok, eller om du tycker allt är toppen? om du inte har möjlighet att skriva så kankse du kan skicka hälsning eller smsa/scypa när ni kommer till Azorerna? undrar om du känner igen dig där?
    Idag testade jag inlines istället för att springa, höll på att sluta i katastrof fick kasta mig in i buskarna för att få stopp i backen ner mot stationen, tror inte det är något för mig. Mormor behöver hjälp med spoitfy, men hon vill vänta tills du kommer hem:)
    Kram ifrån din mammma och alla andra i familjen!

  • Isaks mormor ingabritt 8 maj 2013 14:31

    Från Isaks mormor.Hade du varit hemma nu skulle du avlägsnat de malplacerade uppgifterna som i fetstil talar om att jag varit fel ute när det gällt ordningen i framförandet av kommentarer.Jag försöker här troligen en sista gång och jag efterlyser ännu en gång ett framträdande av dej i bild och/eller skrift för att få bekräftat att du kom med den där båten......Var rädd om dej och tvätta händerna och allt annat,om man ska tro alla hemska skildringar av de sanitära förhålllande man fått ta del av.

  • Annika Lans 8 maj 2013 14:48

    Hej Josefin
    Du ska veta att vi inte glömt bort dig...
    Jag har skrivit varje dag, men dom senaste dagarna har inte mina "kommentarer" kommit med av någon anledning. (kanske fastnat i censurfiltret?)
    Du ska veta vad mycket vi här hemma tänker på dig.
    Anna och jag pratade om vad du skulle kunna tänka dig att äta till middag när du kommer hem...vi gissade att förutom Donkenmat på väg hem från Arlanda, kanske en Taccomiddag lite senare på kvällen ? Chips till efterrätt kanske och till förrätt också ?
    Har beställt bord på Kopanjang ( till helgen efter din hemkomst fred 24 maj) för att fira dig och din prestation.
    Varför vi tog helgen efter, beror på att vi tänkte att du kommer nog vara trött och sova några dygn. :) Dessutom ska Erik åka på båtresa till Estland den helg du kommer hem.
    Puss och kram

  • Teresa Landehag 8 maj 2013 14:56

    Till Malin Gasslander: Hej frugan! jag saknar dig som tusan ska bli så kul när du kommer hem! Hoppas du mår bra och att det är ett fantastikst äventyr ni är med om där ute på havet. Här hemma händer inte nåt specielt kul, vi har strålande sol och sommar och jag önskar du vore här så vi kunde ta ut stormköket och steka veggokorv. Stor kram till dig /Teresa

  • Helén 8 maj 2013 14:56

    Hej Jonathan! Tack för brevet!! Du anar inte hur glad jag blev! Tur att Ni snart kommer hem!! Här är det varmt och känns som sommar! Hoppas det får vara så ett tag. Jag och Oscar ska till läkare nu med hans astma. Din ventoline är nog slut snart. Tror Ogge har sugit i sig det mesta. Tänkte på det som stod om duschen, måste vi ha en hink med saltvatten där som du kan slänga över dig under en övergångsperiod nu? Snart är du hemma så njut av den sista veckan på havet så mycket du bara orkar och kan! Många många kramar mamma <3

  • Susanne 8 maj 2013 15:07

    Hej Viktor o alla ni andra ombord. Så underbart att få följa er på resan genom alla underbara resebrev. Ni närmare er målet, spännande att se när det blir? Vi är nu på väg över Ålands hav över Kristiflygarhelgen. Ska bli skönt att komma ut i skärgården. Däremot kommer vi inte kunna följa er blogg på flera dagar ute på udden

  • Christer 8 maj 2013 15:47

    Hälsningar till Viktor och ni andra från böljan den blå, närmare bestämt Ålandshav, endast 22 distans att ta sig över, ombord på Ms Rosella, mot Föglö och Byvik för sköna lediga dagar i skärgården, ska strax äta varsin bakad potatis med Skagenröra o ett glass rött;) Buster ska sjösättas i helgen. Viktor vi planerar middag till fin hemkomst, vad har du för önskningar? ?Kram Ch o Su

  • Anneli Westerlund (OscarH) 8 maj 2013 16:10

    Hej Oscar och alla andra! Ni skriver så otroligt bra om hur ni har det. Ni verkar ha lite tid för reflektion och kommer ha utvecklats massor som människor när ni kommer hem. Tänk bara vad ni ska uppskatta en riktig dusch!!! Vill minnas att du Oscar haft höga krav på dusch anordningar innan men nu lär du nöja dig med det mesta :-) Jag instämmer med andra skribenter att jag ofta får en tår i ögat när jag läser era brev, dels av saknad men även av glädje att ni får möjligheten att uppleva allt detta! Ser verkligen fram emot ett telefon samtal när ni når Azorerna, hoppas det blir söndag och att du Oscar vinner vadslagningen. Här hemma är det härligt varmt och grönt, ser fram emot fyra dagars ledighet och massor av Ridning. Har förresten kommit på att det vore kul att se dig och Anton på en tur i sommar. Carina och Frida ska med imorgon. Vi får väl se om ni antar utmaningen :-) Saknar och Älskar dig massor! Kram Mamma

  • Karin Åsman Lindahl 8 maj 2013 16:38

    Hej Hedda!
    Jag kom precis hem efter en långpromenad och blev jätteglad för ditt Skonertogram :-) :-) :-).
    Det är härligt varmt, skönt och soligt här nu. Vitsippsbackarna är underbara, det är färre blåsippor nu. Jag spanade efter bäver, men har aldrig tur att se dem :-(. Folk hänger som klasar i solen, grillarna rullas ut, picknickarna dukas upp och folk njuter av sol och värme på filtar, bänkar och på klipporna. Härligt, det här är en tid när vi har vett att uppskatta värmen och solen.
    I morgon är vi lediga.
    Jag har bokat klípptid åt dig på tisdag 21/5 kl 14.30. Hoppas det funkar?
    Njut nu de sista dagarna av seglingen och på Azorerna, nu är det bara drygt en vecka tills vi ses :-).
    Kram
    mamma

  • Mi och Lillis 8 maj 2013 17:49

    Hej William! Och tack för brevet!!! Det var en överraskning som hette duga! :-D Haft abstinens för det har dröjt både med bilder och resebrev så nu känns det bra igen! :) Både igår och idag har det varit varmt såsom det vore sommar och SMHI hävdar att det gick från vinter till sommar på en gång! Räknar dagar timmar och minuter tills vi får se dig igen! Puss och kram från Mamma och Lillis

  • Ingrid o Per Tholander 8 maj 2013 17:49

    Hej igen kära Natali! Det är med stor behållning man läser era fantastiska resebrev.....kan förstå att ni börjar längta efter fast land under fötterna nu. Här har varit ett par härliga sommardagar med sol och riktig värme, hoppas det håller i sig. I morgon är det Kristi himmelsfärd så då är alla lediga runt omkring oss. Vi åker väl till Risvägen en sväng och hälsar på. Måste kolla Joacim så han inte får spader av att längta efter dig. Nu ropar Pelle att middagen är klar, så det är väl bäst att jag slutar. Snart är det bara åtta dagar kvar tills ni står på Arlanda....så håll ut. Massor av kramar till dej Natali från Ingrid <3 <3

    Massor av hälsningar oxå till er alla på båten som jag inte känner. Ni har alla bidragit till att vi här hemma fått en inblick i vad ni har fått vara med om. En jättekul resa även för oss...tack

  • Håkan & Lottis 8 maj 2013 18:23

    Haha :) Vad vi skrattar här ibland åt ert liv ombord! Ni kommer ju inte bli landkrabbor på länge, efter det ni gått i land ;) Imorn är vi lediga här hemma så då blir det en mc-tur till Borlänge och kolla fotboll (Brage-HIF). Håkan sitter just och lägger en bra rutt med lagom svåra vägar åt mig. PoK å skriver så klart igen <3
    PS: Håkan blev mäkta stolt där du satt på bild ombord med hans "gamla" mössa på huvudet ;)

  • Lovisa Södergren 8 maj 2013 18:28

    Hej David! Nu skriver jag igen, men det är bara för att jag saknar dig. Jag kan också meddela att jag har skickat ett par jättefina mms till dig som du kommer få så fort du får mottagning, lite extra anledning att längta tills du kommer fram. Idag spelar One Direction på Friends Arena och fille den nörden ska dit, jag sitter hemma och pluggar. Snart är det bara en vecka kvar. Förresten så är det så fint väder nu att vi har börjat dra ihop folk och ha grillning och så på kvällarna, jättemysigt, men saknar att släpa med dig. Puss på dig älskade och skynda dig hem! <3

  • Therese Johansson 8 maj 2013 18:31

    Härligt att läsa er blogg-dagbok varje dag!!! Idag är solen försvunnen igen... Tråkigt när det är dax för "långhelg"... Pappa Jens åkte till Skåne idag.. Hugo & jag har inget planerat.. Amanda Jensen är på Grönan i kväll, men vi får se om vi hinner dit el om vädret tar emot...
    Nu ska jag inhandla kvällsmiddag.. Hörs senare!! Puss & kram särskilt till Kalle!!!

  • Anita Jonsson 8 maj 2013 18:53

    Hej alla på Falken och tack för resebrevet, och framförallt: Hej Natali! Det är spännande varje gång jag sätter på datorn för att se om det kommit något resebrev. Det är alltid kul att läsa om er vistelse ombord. Hur har du det med sockersuget Natali? Du måste klara det galant! Men en sked med glass tog du väl? Här i Falun börjar det bli dåligt väder. Imorgon ska det regna men det behövs må du tro. Det är snustorrt i skog och mark. Igår var det en kanon dag, med strålande sol och värme. Jag och Gun forslade en 120 cm säng på en liten träbit med 4 hjul, från Lustigknopp, ned till Kopparbergs kyrka!!!! Det gick bra men vi fick lite blickar från folk och även kommentarer! Positiva utrop från folk. På fredag är din mamma och jag ledig och då blir det att inte göra nåt!! Bara chilla! Sen jobbar din mor och jag hela helgen. Det är så man skrattar ihjäl sig. Nu kan man se på kartan, där vi följer Falken, att båten och Azorerna börjar närma sig varandra! Så Natali, det dröjer inte länge förrän någon får vråla från masten: Land i Sikte! Många, många kramar till dig Natali och håll ut. anita

  • Joanna 8 maj 2013 19:05

    TJENA INTE SÅ DYSTRA SYSTRA MI! sitter nu hos killkusinerna och käkar pizza med vitlökssås och kollar på nitro cirkus the movie på deras 3D-tv. ultimatast och det ultimataste. fick låtsas som att mofo var ett ord i sig för att undvika annat. bra kusin jag är. den bästa.
    ha det gött!!

  • Gunilla o Helmut Jordan 8 maj 2013 19:26

    Älskade barnbarn!
    Äntligen får vi läsa om dina tankar o upplevelser i ditt resebrev.
    Vad vi har längtat!
    Att det ska behövas en pojkvän för att få dig att fatta pennan. Bra Robin!
    Din seger att ta dig upp i masten är underbart, vi viste att du skulle klara det. GRATTIS.
    Du kommer att ha många minnen i framtiden, roliga o mindre roliga händelser men du kommer att minnas framför allt de underbara kvällarna o nätterna med klara stjärnhimlar, o dagar med alla djur från havet som visar upp sig.
    Daphne du ska veta att farfar o jag är MYCKET stolta över dig o ser fram mot dina berättelser.
    Många, mååånga kramar o pussar/Farmor o Farfar

  • Jacob Hedin 8 maj 2013 19:58

    Hej Oscar jag är på Globen och tittar på
    Matchen mellan Sverige och Norge
    Det har kommit en ny bana på LOL
    Hälsningar Jacob

  • Erik lans 8 maj 2013 20:04

    Kul att ni får lära er ramsor, ni måste lära er Povel Ramels Balladen om Eugen cork och Måste vägen till Curacau gynga så. Anna fyllde år igår, vi åt Thaimat som va gott :). Jag hoppas du åt mest glass Josse annars äre banne mig skamligt! :P Jag och pappa var hos farmor här om dagen och vi sa att ni dansar Salsa på båten och farmor sa att hon dansade som en gudinna när hon var ung och ingen vågade gå upp på dansgolvet efter henne för alla var rädda för att skämma ut sig när hon hade dansat så bra innan. Hon hälsade och var glad för din skull att du får segla på ett hav de sju haven. Saknar dig Josse, ska bli kul när du kommer hem igen, kämpa på o va glad som vanligt :D

  • Helene Helgesson 8 maj 2013 20:06

    Tja,224 Helgesson!
    Börjar med dagens topp 3 från Skåne
    1, Jag såg en älg i morse. ( detta från tågfönstret någonstans mellan Höör och Eslöv)
    2, Jag hade min fjärilsklänning på jobbet idag. ( den jag fick av dig när jag fyllde år)
    3, vi grillade hamburgare till middag.
    Hoppas allt är bra med dig, där ute på det stora havet. Vet inte varför men varje gång jag läser på bloggen får jag Sjörövar fabbe farfars far .... Som soundtrack i mitt huvud. Speciellt partiet: oj oj vad står på fabbe blev plötsligt blek och grå.... Tänker att det är så ni har haft det ett tag nu.
    Men efter att ha läst dagens brev om hur ni har det med toaletter och disk och om att halka om kring, kanske sången om han som satte foten i pottan passar bättre. Jag hoppas i alla fall att låten om hajarna inte kommer att vara resans soundtrack.... Pappa haj ... Mamma haj... Ja du fattar!!!! Det kanske in kan ha som tävling på båten, den som kommer på det bästa soundtracket för er otroliga resa. En låt som beskriver det ni upplever och känner!!!!
    Ett annat förslag på lek för att lätta upp stämningen och som passar bra nu när ni känner lukten av toaletten är bajs leken. Du vet den när du tar en filmtitel och byter ut ett ord mot bajs. Tex: bajsa med vargar ( dansa med vargar).
    Ha det nu bäst och jag hoppas att jag snart får se en bild av dig från båten!! Puss på dig! // Heléne

  • Marie Helgesson 8 maj 2013 20:10

    Hej alla och Johanna.H.
    Tack för ditt Skonertogram, vad glada vi blev.
    Då kan du tänka dig vad farmor och farfar blev!!!!
    Farmor kunde inte hålla tillbaka sina tårar sa pappa, det var han som pratade med henne.
    Du ville att vi skulle kommentera mera,
    det gör vi så gärna.
    Visst är det jätte tråkigt att det är blött,luktar illa från toaletter,duschen är livsfarlig m.m.
    Det har regnat en del o.s.v.
    men tänk på vilken träning en del av er har fått.
    Nu tänker vi på er som e.v ska åka på Siesta,peace and Love eller någon annan musik upplevelse.
    Då har ni ju lärt er hur toaletter kan lukta, hur blött det kan bli,hur svårt det är att duscha.
    Vi har också hört att det kan gunga ordentligt på dessa ställen.
    Kan ju bero på maten?
    Vi kunde inte riktigt komma på den anledlingen.
    Nu har ni inte så många dagar kvar så njut så mycket ni kan!!
    Vi finns ju här och väntar.(Vi längtar också)
    Pussar och Kramar från ett varmt Huddinge.

  • Frida Godling 8 maj 2013 21:24

    Heeeej Johanna! De är vår/sommar och körsbärsblommorna blommar i kungsan och det är väldans fint faktiskt. Jag var där idag, MEN får panik för att det är så sjukligt mycket folk. Sen så har de lagt konstgräs där man på vintern kan åka skridskor, supernice. Man slipper liksom alla gräsfläckar och spindlar. Är så himla stressad typ hela tiden nu dock, bara att hålla ut typ 3 veckor till!!!!! Vill typ träffa dig, bosse och håkan vid gömmaren eller så... Vill du? Nu är de kristihimmelfärd och de är niiiice! Juste speldagarna har kommit ut för sisesta, det viktiga är typ hästpojken, ansiktet och adam kanyama på torsdagen, sen dada life panda da panda petter ison och fille på fredagen, och håkan som den bästa på lördagen! Ha det bäst så hörs vi snaaaaart, kram!

  • F&F,Disa, Berglund 8 maj 2013 21:40

    Hej Peter det är Johan, din bror om du har glömt det ;)

    Jag saknar dig massor! Vi har haft det jätte bra vi var på ABBA invigningen det var super kul men inte lika kul som om du hade varit med. Hoppas du har det lika bra kan knappt hålla mig tills du kommer hem. Vi sitter och blåser för fullt så att det ska gå snabbare för er. skynda dig hem så att jag kan krama på dig massor och kanska pussa dig.

    Massor med pussar och kramar Johan Priklonsky <3

  • Casper Jansson 8 maj 2013 21:59

    Hey Naod!
    Fick ditt telegram idag!
    Blev as lycklig! <3 :')
    Hehe, det var lite roligt också, fick bara ett fett brev med "Försvarsmakten" på framsidan. Det enda jag kunde tänka var "Oj oj... Här kommer värvningen!" xP
    Nu är det den 8e, mindre än 10 dagar kvar! Räknar ner dag för dag!
    VM uppdatering: Sverige har bara förlorat en match, och det säger jag under 3e perioden Sverige - Norge. Vi leder 2 -1, och Sverige spelar mycket bättre Hockey än Norge! Så detta BORDE gå! Men allt kan hända!

    Jag kan LOVA dig att jag står vid, där du nu kommer hem, om det är Skolan först eller som du drar hem dirr. Jag kommer iallafall stå där med ett paket gifflar åt dig! <3

    Yours truly Casper!

  • Hannah Bergh 8 maj 2013 22:07

    Hälsning till elev Schmidt!

    Idag skiner solen återigen över stockholm och jag var helt övertygad om att jag skulle få värmeslag på bussen till skolan men huvudvärken som suttit i från då till nu (21.56 svensk tid) visade sig såklart vara en trevlig släng av feber.. Självklart kan inte vädret bli varmt utan att hannah ska bli avundsjuk och apa efter. Jag hoppas verkligen att du mår bra i alla fall!
    Idag åkte mor och jag till ikea och förvånansvärt nog köpte jag en väldigtväldigt fin kudde :) du kan få titta på den på avstånd sedan när du kommer hem!
    Försökte förresten skicka ett sms till dig för snart en veckan sedan då den efterlängtade solflicksdagen återigen inföll. En viss Olivia Schmidt (tillsammans med en viss Hannah Bergh s(ol)åklart (där var jag rolig va?!) uppkallas framför hela publiken att ta emot en bronsberlock för att ha varit tränare i fem år, en enastående bedrift enligt mig!
    Imorgon kommer andreas hit tillsammans med sin man så jag tänkte följa med dom på gayklubb efter ett besök hos tomas i eskilstuna.
    Har förövrigt suttit och grundletat igenom den här bloggen efter bilder på dig (tro mig det är svårt med dom små bilderna när man har min syn) och varje gång jag hittar en börjar jag nästan gråta så mycket jag saknar dig! Så länge mitt minne tillåter det kan du förvänta dig hälsningar varenda dag tills dess du kommer hem. Ha det bäst!

  • pelle nordansjö 8 maj 2013 22:43

    ohoj william. vad roligt att få ett skornetogram. fia ringde nyss glad i hatten och talade om att tenacious d ska spela på grönan i sommar. det kanske kan vara nåt? ha det gott. kicki hälsar också.

  • Ulrika Johnson 9 maj 2013 07:26

    Hej Kent! Jag har oerhört dåligt samvete över att de enda gångerna som jag skrivit till dig är när något gått sönder eller när det hänt något elände här hemma. Idag är det dock Kristihimmelfärds och jag steg upp kl06:00 för att hinna ikapp med lite saker jag borde ha gjort för länge sedan. Allt rullar på här hemma ( lite väl fort bara). Jag försöker hinna med hus och trädgård så gott jag kan utöver jobb och studier. Har kört mossrivaren, räfsat, klippt träd och backar numera som en Gud (not) med släpet på soptippen. Känner mig som en hel man när högtryckstvätten har blivit min bästa vän. Har fortfarande en hel del att göra till mina föräldrar men det fungerar bättre nu. Sonens student närmar sig med stora steg men de mesta kläder och studentskylt är klart. Tänkte att vi ska beställa tårtor och köpa allt till dukningen denna helgen sedan kan du få laga en massa buffémat när du kommer hem;-) så passa på att få råd av kockarna. Fick även lite hjälp i veckan av Fredde eftersom bromsarna har gått sönder på bägge bilarna. Har bokat tid för peaugoten men vet inte om du vill fixa Volvon själv. Vi klarar oss till du kommer hem nu iaf. Vi saknar dig verkligen. Så här många månader får du inte vara iväg fler gånger men nu känns det överkomligt när det bara är drygt en vecka kvar. Här hemma kom både vår och sommar nästan samtidigt och allting slog ut på två dagar. Ligger nu och lyssnar till fågelsången denna tidiga morgon och har en hel ledig dag framför mig. Gott! Hälsar från båda barnen (det ena gick väl och la sig nyss). Nu börjar vi nedräkningen! Tusen kramar från familjen!!!

  • Kerstin 9 maj 2013 10:11

    Hej igen Jonathan!

    Kerstin här igen!!!! Jag börjar varje morgon med att titta på er position på kartan. I morse konstaterade jag att ni har rört er med ca 1cm per dygn sen den 6 maj. Raskt tog jag fram måttbandet och mätte avståndet till Azorerna. Jag konstaterar då att ni har 5 cm kvar!!!! Alltså är ni framme om 5 dygn. Jag utgår ju då ifrån att vinden är med er såklart. Ha ha ingen vetenskap men vi får se om det blir så.
    Fantastiskt att frysen med glass gick sönder så ni fick ha glassparty.
    Här på landet hade vi 20 grader igår. Syrenerna börjar slå ut påskliljor och tulpaner blommar. Liljekonvaljerna och gullvivorna är på gång. Körsbärsträdet vid uteplatsen har massor av knoppar och kommer också snar i blomning. Du kommer hem till en försenad vår men helt perfekt för dig och dina vänner!!!
    Kramar till dig igen Jonathan önskar Kerstin och Jan.

  • Johan Lindahl 9 maj 2013 10:26

    Hej Hedda!
    Skönt att läsa att ni fått återställa er sockernivå till normala nivåer igen! Verkar som om livet börjar hitta en lunk på skeppet, så det börjar väl bli dax att kliva av snart.
    Här hemma har försommaren kommit på allvar, och vi går runt och njuter av att solen äntligen värmer. Hängmatta och hängstol har tagit plats på altanen, så nu väntar vi bara på att en Hedda ligger och pryder hängmattan, medan vi grillar en härlig fläskkaree, eller fixar en grym wok :-)
    Kramar Pappa

  • Salina Kifleyesus 9 maj 2013 12:34

    Se till att Naod äter också! Gröt brukar du ju inte äta hemma precis ;)

  • Wirena Lopez 9 maj 2013 13:15

    Kalle,
    när jag skriver det här så sitter jag på en buss till Linköping. Jag ska på kongress och har fått kliva in som ombud vilket innebär att jag får rösta och gå upp i talarstolen. Jag är ganska nervös med mest förväntansfull! Läste att du har börjat må illa igen, vad segt! Jag läste i maringuiden att det är sova, äta och dricka som gäller vid sjösjuka, så det är bara att fortsätt att leva som du brukar göra

  • Wirena Lopez 9 maj 2013 13:17

    fortsättning av kommentar (hela följde inte med!) hoppas du mår bättre idag och får njuta av de sista dagarna som ni har kvar! Tänker på dig? kram!

  • Eva Persson 9 maj 2013 14:49

    Hoppas ni har en händelserik tur över "de sju haven" . Det hjälper väl inte att säga att alla händelser är av godo. Nej! inte när man hänger över relingen. Men i slutändan får man en hel del ut av det och ser tillbaka med längtan. Ni klarar det! Robban! saknar dej . Kram

  • Kicki Priklonsky 9 maj 2013 15:12

    Hallå Peter,
    tack för fina Skonertogram!!
    Så fint, ska lämna över till pappa också.
    Torsdag här, Kristihimmelfärdsdag = ledigt, väldigt skönt.
    Lika kul att läsa varje resebrev, och det verkar som om ni tycker att det är rätt lagom att komma hem nu. :) Ha en bra sista vecka, längtar efter dig och att få höra om allt. Glöm inte att riktigt njuta sista veckan!!
    En sådan segling lär kanske inte hända för många gånger....
    Ikväll blir det nog en sväng salsa för min del, är EVIGHETER sedan sist, gäller ju att hålla uppe standarden nu, hehe.
    Tusen kramar,
    mamma

  • Annika Lans 9 maj 2013 16:10

    Hej
    Hoppas du mår bra. Längtar jättemycket efter dig. Har sågat ner 4 tallar på Muskö,som du tyvärr inte fick hugga upp den här gången. :-) Snart blommar körsbärsträdet här på landet. Imorgon fredag, kommer Anna och Erik hit.
    Farmor hälsar jättemycket.
    Älskar dig !
    Puss och kram från pappsen

  • Peter Jordan 9 maj 2013 16:58

    Hej Daphne
    Kul att du skrev ett brev. Jätteroligt att läsa om era äventyr.
    Idag så är det röd dag och alla är lediga, utom jag. Jobbar som vanligt. Oliver ska sova hos Kim, mamma är i Grekland och Emilia hos kompisar. Så det är helt fritt fram för mig. Undrar vad jag ska göra....... Kolla på hockey på tv (igår sov jag 2 perioder av 3), kanske hoppa lite i sängen eller i soffan. Living the Dream ;-)
    Allt är bra med oss i alla fall. Vi ses om drygt en vecka. Puss och Kram //Pappa<3

  • Cecilia 9 maj 2013 18:28

    Hälsningar till Jesper och alla ni andra. Så bra skrivna resebrev, känns nästan som man är med er ombord när man läser alla berättelser. Väntar med spänning tills du kommer hem och själv kan berätta om allt du varit med om. Vår/sommaren är här, luften full av pollen och balkongen med soffan redo nu till din hemkomst. Snart får du uppleva Azorerna. Stor kram/mamma

  • Ruth Jansson 9 maj 2013 18:59

    Hej Jesper och alla andra. Snart är äventyret slut,även om det varit tufft i bland så tror jag ni kommer att minnas det som varit bra. Farfar och jag längtar tills du kommer till Hudik och hälsar på, och vi får höra dig berätta om resan..Spännande.Ha det så bra det går. Kramar Farfar och Farmor.

  • Jill Lindholm 9 maj 2013 21:23

    Hej Jonathan! Det är kul att följa er resa. Det låter som ni får riktiga sjöben lagom till sommarlovet. Då är du välkommen att segla i Stockholms skärgård med vår Maxi som med sina 9 meter kommer kännas som en liten jolle. Vårrustningen pågår för fullt nu när värmen äntligen har kommit. På torsdag är det sjösättning. Hälsningar Maxikapten Niclas & Ruffhäxan Jill

  • Robin H 9 maj 2013 23:21

    Såja Daphne!! Äntligen fick jag(och alla andra) ett resebrev ifrån dig, nu räknar jag minutrarna tills det att du är här i min famn. Fördriver tiden genom att jobba arslet av mig, nu senast på one direction. Jag hade ingen aning om att det fanns så där många 14åriga flickor i Sverige haha, det var helt galet å öronpropparna hjälpte inte alls.. Om några timmar ska jag upp igen för att bygga inför Bruce Springsteen, lite ballare!
    Vad duktig du är som fixade att klättra ända upp! Min fina tös ???

  • Anneli stenberg 10 maj 2013 06:57

    Hallå natali. Nu verkar ni närma er slut målet.Ni verkar inte ha långt kvar nu. Tänk när någon ropar land i sikte! Här hemma regnar det, typiskt när mamma är ledig. Så i dag ska jag gå ner på stan med din syster,åh pyssla i hemmet. Såg nu att ni håller på och lär er alla tampar, men det kommer du att klara galant. Nu älskade natali står det inte på förs du är hemma,mamma längtar så efter dig. Många kramar till min prinsessa natali. Hälsa alla på Falken.

  • Teresa Landehag 10 maj 2013 08:52

    Till malin Gasslander: Fruuuugan! kom hem nu! saknar dig.längtar till NEW YORK så jag dör! puss o kram

  • Robin H 10 maj 2013 20:32

    Tajming att skrvia dagen innan "7 månader" du förstår vad jag menar. Älskar dig Daphne.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *