På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Falken 130503 & 130504

gladanochfalken

Hej hopp alla ni där hemma i Sverige framför datorerna.

Nu har vi lämnat Bermuda och seglat i 5 dagar. Det var soligt de första dagarna men igår kom regnet, och det var inte nådigt. Det är häftigt att kunna se på himlen ungefär när det kommer bli regn eller storm. Inte lika häftigt att vara blöt enda in på revbenen.

Det är svårt att förklara hur det känns att leva, äta, arbeta och sova på en båt. Du är i princip aldrig ensam, det är varmt, det gungar, ingenting ligger still, maten flyger, kläderna flyger, humören flyger(!!)
Men det är häftigt också, vi har sett valar och delfiner, vi har lärt oss att göra knopar (pappa jag har lärt mig att göra en engelsk säckknop!) vi har lärt oss att segla, tänk att vi, 24 elever från bernadotte, seglar en skonert över atlanten (okej, inte helt själva men ändå!)

Igår hade vi frågesport ombord på båten, kockarna tävlade mot två elever och vinsten var för kockarna att eleverna skulle bädda deras bingar i fem dagar och för eleverna var vinsten 5 valfria saker ur markan (kiosken på båten som håller på att ta slut……) Eleverna förlorade…det gav oss andra ett gott skratt.

Just nu är det segt dock, vi vet inte riktigt när vi kommer fram, men det är väl spännande i sig…ibland är det 24 dagar ibland är det 14…

Frida, det känns inget speciellt att inte ha sett land på flera dagar, eller jo, man känner sig ganska liten när man tänker på hur stort havet är.. Kan du hälsa Idunn och Casper att jag är besviken! jag saknar er, snart kommer jag hem och snart är det Siesta (om du inte har gett bort allt ditt blod till dess haha)

Mamma och pappa och världens bästa systrar, era kommentarer gör mina dagar! Jag saknar er och längtar till när vi ses, jag förväntar mig en stor skara som tar emot mig på arlanda…när det nu blir…

Micke hälsar till sin mamma och pappa och syster Linnea, han orkar inte skriva ett resebrev så han snor några rader av mig.
Micke är en av de få som inte har spytt (jag med!!) och han trivs som fisken i vattnet här ombord, han klättrar upp och ner i masten hela dagarna. Själv har jag blivit expert på att lägga loss gamla och nya backstag. Kanske inte riktigt lika spännande…

Aik fortsätter förhoppningsvis att briljera på hemmaplan och jag ska försöka få en tyst minut här ombord för förlusten.

Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses.

224 Helgesson
141 Brambeck

Hej världen!

Här kommer ett litet resebrev från Hedda Lindahl och Olivia Schmidt. Klockan är snart fem hos oss och vi har fortfarande tre långa timmar kvar på vårt vaktpass. Vi hoppas på att undvika regnet, men på horisonten omringas vi av gråa moln. Men förövrigt är det stjärnklart och så mycket stjärnor att man knappt kan hitta några stjärnbilder, dock ser vi rätt ofta stjärnfall.

Dagarna här på Falken flyter ihop och det är nästan en vecka sedan vi lämnade Bermuda, vi vet dock inte hur lång tid det är kvar till Azorerna… Ibland står det 36 dagar till mål och ibland 7 dagar. Som bäst har vi åkt 10,2 knop, men vi har också lyckats åka baklänges.. Vinden vänder rätt ofta här ute till havs, vilket gör att vi får slå (vända segel efter vind) ofta. Vilket inte är en favorit hos eleverna när de precis gått av sin post och allt man vill göra är att äta och sova.

Annars är det inte mycket att klaga på här ombord, vädret är bättre än vad det var på väg till Bermuda, vilket också gör att stämningen ombord är mycket bättre. Alla mår mycket bättre och vi vågar nog påstå att sjösjukan släppt för de allra flesta. Även om jag (Olivia) blev lite illamående här om dagen, ironiskt nog när vi i princip stod stilla.

Maten ombord är fortfarande lika god och igår bjöds det på wok till middag. Det bjöds också på kanelbullar till allemansfikat vilket fick eleverna att springa fortare upp på däck än vad de någonsin gjort till en vaktförfångning eller uppställning.

Många elever fördriver den fria tiden vi har med att spela kort, men mycket av den fria tiden går också åt att få lite extra sömn. Man har lärt sig sova i princip överallt här på båten, ibland kan vi elever ligga i en stor hög på däck, sälkolonier som besättningen kallar det.

Hedda har i skrivande stund lämnat för att sitta på frälsarkransposten och jag ska snart upp i masten och spana efter valar. Det är mysigt att stå där uppe, även om klättringen dit inte är något favoritmoment hos mig. Men man får chans att tänka lite i fred, vilket är skönt då vi lever så tätt inpå varandra dygnet runt, och allt häftigt man ser nere från däck, är ännu bättre uppifrån masten. Sist jag stod på utkiksposten hoppade drygt 15 delfiner framme vid fören på båten, vilket är en svårslagen syn.

Hedda vill hälsa till Olivia Rosenberg, Kristin Lenard, Julia och Tina Engvall, Åsa Sivero samt hennes familj.

Jag själv vill hälsa till min familj och mina vänner, och sen vill jag uppmana alla som känner mig (och alla som inte känner mig) att skicka en hälsning här på bloggen till mig, så jag får något roligt att läsa.

Hoppas ni har det bra där hemma och att vädret är fint, så vi från Bernadotte får komma hem till ännu mera sol.

Hälsningar från 303 Schmidt och 331 Lindahl

 

Det har regnat Lektion på trossbotten Sjukvårdslektion med fartygsläkare Lagercrantz

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

48 kommentarer

  • Dan-Erik Hansson 4 maj 2013 14:00

    Hej David och alla resebrevskrivare

    Dagens höjdpunkt är att hitta ett nytt resebrev på bloggen. Alltid nån ny detalj eller beskrivning som gör att man får en bättre och bättre bild av hur ni har det. Breven känns ärligt skrivna utan alltför mycket "synd om oss" eller överpositiva.

    Ser fram mot ditt nästa brev David. :)

    Idag är det sommar här hemma, 15 grader varmt och strålande sol. Snart dags att börja klippa gräsmattan.

    Ditt rum är nu åter beboeligt efter Lellas holmgång. Du kommer inte att känna igen dig men däremot stortrivas i det.

    Jag jobbar på att få fler att skriva kommentarer men det verkar som att alla är väldigt blyga.

    Ha det bra där ute på böljan.

    /Danne

  • carina Brambeck Wallberg 4 maj 2013 14:39

    Hej på er alla på Falken.
    Det är helt otroligt va bra ni är.
    "Hatten av"!!
    Johanna,..
    Du är bäst som såg till att Micke skrev en hälsning.
    Kan hända att jag blev lite patetisk när vi fick hälsningen...
    Här hemma skiner solen, gräsmattor börjar bli gröna, Träden är på väg att gå över i grönska.
    Stor chanser att ni kommer hem till ett sommar Sverige, det håller vi tummarna för.

    Det är tag till vi ses på Arlanda,
    Äventyret är inte över... njut och ha det bäst.

    Hälsningar till er alla
    Med vänlig hälsning
    familjen Brambeck Wallberg

  • Anneli Stenberg 4 maj 2013 14:58

    Hej Natali . Här hemma är det lika väder som sist jag skrev.Kalt regnigt blåsigt hoppas ni har bättre väder. I dag har jag gått runt på elfsborg på loppis på alla gårdar men fyndade inget. Jag och coffan har gått en sväng på stan. Dom hälsar så mycket till dig alla här och jag ska skicka många kramar. I kväll tänkte jag och rita gå ut en sväng. Så nu blir det tant Varning på stan. Hoppas att du mår bra och slipper den eländiga sjösjukan. Många varma kramar mamma Puss mitt Natali <3

  • F&F,Disa Berglund 4 maj 2013 15:19

    Hej Peter och alla andra sjömän!

    Som vanligt läser vi alla resebrev med stor nyfikenhet.
    Det verkar ju hända en del under era dagliga sysslor.Här hemma knallar våren på så sakterligen.
    När vi går ut med Disa, ner till fotbollsplanen(den nya med konstgräs) ligger hon stilla och följer bollen
    precis hur länge som helst. Annars händer det inte så mycket för oss här hemma just nu, vi mår bra
    och det hoppas jag du ochså gör Peter..

    Mång kramar från Farfar o Farmor

  • Karin Aquilonius 4 maj 2013 17:09

    Hej alla på Gladan, och speciellt Isak!
    Det verkar som ni har det bra, och skönt att de flesta inte är sjösjuka längre. Jag skulle verkligen också vilja se delfiner och valar i det fria!
    Men igår fick vi iallfall se Bruce Springsteen på Friends, han fick 50000 personer att stå upp och dansa, det var ganska mäktigt.
    Isak du har fått sommarjobb på Farstanäs camping! Jag tackar ja i ditt namn:).
    Karm ifrån mamma

    Till Isak ifrån Lovisa:
    Hej Isak hoppas det var bra på Bermudas! Hoppas du snart kommer hem och att du haft det roligt! Det blir roligt att höra vad du berättar när du kommer hem, jag har en överrraskning till dig då. Vi möter dig på Arlanda, hoppas snart
    Hälsar Lovisa

  • Karin Aquilonius 4 maj 2013 17:10

    Obs! Jag menar förståss Falken:)

  • Lottis 4 maj 2013 17:38

    Hej Emelie :) Har kommit fram till Paris och här är det vår :) Vi bor jättefint mitt i stan. Imorn ska vi se Eiffeltornet. PoK

  • Emilia Bentzer 4 maj 2013 17:58

    Heej Korven!! Gud vad jag saknar dig. Här hemma har vi det bra. Det börjar bli varmare ute och pappa har fixat med poolen. Jag och Ebba har varit med mamma till Romantica idag. Ebba tyckte hästar var skitläskigt och jag lyckades fota R när hon stegrade i hagen! Annars är det väl inte så mkt annat som händer.. vi saknar dig sjukt mkt och jag vill att du ska komma hem!
    Din kära pojkvän är här på middag, väldigt trevligt! Det blir grillat till middag.
    Hoppas att allt är bra på båten, gör inget dumt (kasta inte över någon överbord) och bränn dig inte! Puss och kram /din käraste syster

  • Robin H 4 maj 2013 17:59

    Daphne, dags att skriva ett resebrev snart gumman? Saknar dig jättemycket men får super bra sällis ikväll av din familj. Imorgon blir det kneg igen som vanligt på cafét, vet inte om jag hann berätta det att jag fått ännu ett jobb men det är på samma ställe som mamma jobbar, ungarna älskar mig och är helt fascinerade över att jag har flickvän.

    I torsdags kom de fram 3 tjejer som gick i årskurs 3 och frågade om jag hade flickvän, jag svarade ja, dom blev über generade och fnittrade nått otroligt. När jag visade bild på dig så så dom "Wooow vad snygg" i kör. Då blev jag nöjd! Haha puss o kram !

  • Joacim Broberg 4 maj 2013 18:32

    Fan blir mer och mer avundsjuk på er trots spyer, regn m.m vilken resa ni gör!!!Moa sa hej då till farmor igår Sandra var med var jättetrevligt men vi saknade dig. Ikväll är farsan på dejt som vanligt blir nog Nice! Pussar och kramar

  • Annika Lans 4 maj 2013 18:57

    Hej
    Dagens händelse för oss här hemma är att läsa era roliga resebrev. Tack för dom!
    En liten uppdatering Josefin.....På tisdag fyller stora syrran år. ( jag har hört av Anna vad hon förväntar sig i present av dig: en torkad Tonfisk från Atlanten ) :-)
    Jag är jättenyfiken hur det går med nattnavigeringen?
    Har ni fått möjlighet att göra detta?
    Imorgon åker vi hem från Muskö och en ny kort arbetsvecka börjar för oss. Vi är återigen lediga torsdag-söndag :-)
    Enligt resebrevet kan ni vara framme i Azorerna om en vecka eller 36 dagar. Vi hoppas förstås bara att ni kommer fram helskinnade och med en fantastisk upplevelse med er. Hoppas Josefin att du har tagit många bilder som du kan viss för oss landkrabbor.
    Vi älskar dig ! hälsar pappan och mamman.

  • kicki åström 4 maj 2013 19:21

    Hej Liza,
    Här kommer en hälsning från Elli och mamma. Elli hälsar att hon inte har lånat dina kläder. för hon har nu fått sin första lön. Idag har Ebba jobbat som klapphund på Hundstallets öppet hus dag. men hon fick ingen lön, bara blodpudding. Pappa är ute på middag ikväll och Elli o jag sitter och smaskar på lördagsgodis. Mormor o jag var och åt lunch på ditt jobb idag men vi saknade DIG. Puss på dig mammas gullunge

  • Mi och Lillis 4 maj 2013 19:50

    Hej William! Nu sitter vi här allihopa (mamma, ,pappa, Kicki, Lillis och Mikaela) och har grillat på balkongen. Det blåser storm här och har gjort det i nästan en vecka! Vi trotsade vädergudarna och grillade lite flintastek ändå :-) Vi tänker på dig varje dag och är inne och kollar bloggen ett par gånger varje dag och hoppas på resebrev från dig eller iaf bilder på dig! /mamma och lillis

  • Mikaela Nordansjö 4 maj 2013 20:07

    Hej brorsan. Nu börjar det bli rätt tomt här utan dig. :( Det börjar bli sommar här nu, på måndag (och hela veckan) ska det bli uppemot 17 grader!!!! Gissa vilka som kommer grilla på berget? Vi lär ju ha bättre väder än er eftersom jag har hört att det bara regnar på Azorerna.. höhö. Nu när jag har tagit mitt körkort är pappa snabb som fan på att ta ett glas vin, så att det blir jag som får köra, så ikväll är jag fyllechaffis åt gamlingarna som ska kröka.. (?) vart tog mitt liv vägen? ;) PUSS Å KRAM

  • pelle och kicki 4 maj 2013 20:14

    hej William
    hoppas att allt är bra och att ni inte blir allt för blöta. vi skulle också vilja se delfiner och valar,men i går såg vi en utter simma förbi nere vid berget. det du.:)

  • Jacob Hedin (OscarH) 4 maj 2013 20:26

    Hej!
    Häftig och spyig resa du är på! Idag har jag varit på Globen för andra gången på en vecka. Vi såg Norge-Slovenien, Norge vann med 3-1. Jag var där med hockeylaget och vi hade matchtröjorna på oss. Förra veckan såg vi Hockeymatchen med alla kändisar. Nassim som har barn programmen var bäst, han stod i mål. Olle Sari la en straff och satte den. Peter Forsberg la två straffar men missade båda..... De körde straffar istället för utvisningar. Imorgon ska jag på IO med Calle Mitar och Felix. Ses snart! Jacob

  • Anneli Westerlund (OscarH) 4 maj 2013 20:32

    Tack för era resebrev, det är helt otroligt att läsa hur ni har det. Tyckte det idag gav en mycket bra beskrivning av både det roliga och det lite mer kämpiga livet ombord! Oscar - Idag har jag beställt ned tagning av Tujan och samtidigt träd klippning så du slipper :-) Längtar väldigt mycket till du kommer hem. Jag har äntligen kommit igång med ridningen igen, har blivit tre ridpass den här veckan. Grym träningsvärk speciellt efter hoppningen i torsdags. Vore hur kul som helst om du följer med på en tur i sommar :-) Massor av Kramar Mamma

  • Helene Helgesson 4 maj 2013 22:41

    Hej joppsnopp!!
    Klockan är 22:27 och jag sitter och tittar på Roger som äter en kebabpizza.... Tyvärr är detta en av det mest spännande saker som hänt här idag ( tänk på att såsen var väldigt stark) här kommer min tre i topp på dagens mest händelserika saker 1, jag såg grannens hund sitta i en egen solstol, 2, jag såg två stora korpar flyga väldigt väldigt lågt samtidigt som de kraxa till varandra, 3, jag har ätit munkar med vaniljkräm i. Nu förstår du att en kebabpizza med stark sås nästan kvalar in över dagens händelser. Roger är lite undrande till hur ni bokat flygbiljetter, då ni inte vet när ni kommer fram? Jag är lite undrande kring om Micke kan måla om våra vindskivor nu när han trivs på hög höjd? Oj ... Nu händer det något... Roger plockar fram godis .. Bäst att sluta .. Ha det underbart och många tack för att du berikar min dag med ditt brev. Puss och kram!

  • Olivia Rosenberg 4 maj 2013 22:53

    Ååh vad härligt att höra från dig Hedda!! Solen och värmen är här så jag tycker att vi får tävla om vem som blivit rödast(brunast?) när du kommer hem! Saknar dig så in i sjuttsingen och räknar dagarna tills du kommer hem!

    Puss och kram skumbanan!

  • Lisa Schmidt 4 maj 2013 23:35

    Hej igen , konserten m Bruce var sådär, den i Göteborg var mycket bättre tyckte vi. Annars allt väl - i morgon är det match f Simon, o paps ska med o heja. Jag ska försöka göra det jag trodde jag skulle göra dig - skriva artikel. I dag har vi städat, tvättat o skurat så nu är allt fint igen. Tom ringde han var nästan hemma, han har kört hela vägen idag hem, långt för honom.
    Puss hörs snart, love you!

  • carin priklonsky 4 maj 2013 23:35

    Hej Peter och en särskild hälsning från en okänd till Olivia. Nu börjar träden knoppas här hemma och i kväll vid niotiden med balkongdörren på glänt kvittrade fåglarna som galna innan de somnade för natten. Nu har vi firat ryska påsken som är ovanligt sen i år. Och Peter, mamma målade ett ägg för dig också. Ser att ni går baklänges i bland men det var väl ett skämt i alla fall? 24 dar till kan vi ju inte heller vänta på att få se dig här hemma Peter. Hälsningar till alla. Resebreven är fantastiska, innehållsrika och beskriver bra hur ni har det och hur ni känner er. Kramar mormor

  • Carita Matti Jimmy Robin 4 maj 2013 23:37

    Hejsan Jonathan R och alla andra.
    Kul att läsa era resebrev och se hur ni har det! Här hemma är värmen på G. Gatorna har de börjat sopa o gräset blir grönare helt enkelt :-) Ingen i gänget har varit sugen på något maj dopp ännu.. skulle nog kännas mer som ett dopp i isvaken!! Vi tänkte ladda grillen någon dag sen när du kommit hem. Nyfikna på att höra hur du har haft det & du behöver säkert äta upp dig lite efter dyningarna på havet ;-) Du har inte missat något här hemma som du inte kan ta igen senare! Hoppas att ni får en fortsatt trevlig resa! / Kramar från några av dina stalkers i Rönninge :-)

  • Simon Schmidt 5 maj 2013 01:01

    Hej Olivia!! :-) nu börjar det bli tomt utan dig här. Kom hem snarast. Vi var på Bruce igår. Mamma fick utbrott på ett gammalt par framför oss. Det var en upplevelse. Sen säger de att konserten var lite B. Jag förstås inte varför. Kanske för att du inte var där :-) vi följer dig konstant hör hemifrån :-) jag har min första match imorgon så jag måste nog avsluta :-) hälsa de i atroppen och Hedda! Saknar dig// Simon <3

  • Ann-Charlotte Lyman 5 maj 2013 08:05

    Hej alla glada sjömän!

    Jag vill skicka en hälsning till världens bästa och finaste lillebror som fyller 30 år idag den 5 maj! Grattis Andy saknar dig!

    Kram Sys!

  • Marie Helgesson 5 maj 2013 08:54

    Hej alla tappra seglare!
    Johanna det var så skönt att läsa ditt brev,då vet vi att du är kvar på skeppet.
    Vi har ju inte haft glädjen att se dig på bild.
    Det låter inte så trevligt med regnet ni fått,men lite glad gör det mig nu när vi har toppen väder!
    Vad det en makrill ni hade på bild? Du kan ju gissa vem som undrar!!
    Måste också tillägga att jag förstår att ni börjar längta efter en egen lite vrå att kunna dra er undan till.
    Är imponerad av dig Micke som klättrar i masten!!
    Självklart är jag lika imponerad av dig Johanna,
    Fast jag inte vet vad din syssla innebär,det får du berätta när vi ses.(Det ser jag fram till)
    Vi hörs igen, till dess många kramar från Huddinge.(Det blev inte så mycket idag har mycket att syssla med,gula små blommor i gräsmatt t.e.x.)

  • Sylvia och Janne 5 maj 2013 09:23

    Hej Jonathan!
    Hoppas allt är bra med dig och alla andra på båten. Det var roligt att läsa om salsakursen ni hade ombord. Du får lära oss grunderna när du kommer hem! Idag skiner solen och det blåser kuling.Hoppas ni också har vind i seglen så ni kommer fram snart till Azorerna. Vi längtar efter dig ska du veta. Vi följer er rutt varje dag och ser att avståndet minskar mer och mer. Idag ska vi åka och titta på ett sommarhus i Årsta Havsbad. Man vet aldrig om det kan bli vårt? Spännande!
    Många varma kramar till vår egen stora gast!
    Sylvia och Janne.

  • Christian Huuva 5 maj 2013 09:32

    God morgon Malin gasslander.
    Hoppas att allt går åt rätt håll att ni får lite vind under ert segel.
    Här i Sverige är det sjukt fint väder. Längtar efter att mysa i ett tält med dig ;).
    I helgen har Gustavs och Jennys slut utställning börjat att tillverkas dålig timing.
    Så mycket jobb hela helgen inomhus :(
    Ta hand dig
    Hörs snart
    Stort kram

  • Susanne o Christer 5 maj 2013 10:33

    Hej Viktor och alla kamrater. Vi är verkligen imponerade av er! Ni kämpar på ett härligt sätt och verkar ha bra kamratskap o god stämning ombord. Här hemma har våren äntligen kommit, sol o värme, grönskan är på kommande, man ser nästan hur det knoppas överallt.
    Njut av tiden ombord, förstår att ni längtar hem emellanåt. Vi drar till Åland över Kristiflygare. Igår var vi på Friends Arena (första gången häftig arena), och såg 'Brucan' super! Still going strong! Han körde gärnet i tre timmar! Många seglarhälsningar Susanne o Christer

  • Mikael Rainergren 5 maj 2013 11:06

    Hej Jonte och alla andra på Falken. Kul att ni har fått lite dans lektioner under seglingen. Vi här hemma ser fram emot att få se en uppvisning när du kommer hem:)Vi körde ju också en salsa kurs i vintras så vi kan ju kanske utbyta steg...Här hemma börjar våren komma med stormsteg. Nu i veckan kan det bli upp till 20grader. Skönt om man bara slapp pollen...
    Kul att ni har sett en hel del djur på resan, det är inte varje dag som man ser delfiner och valar. Du måste ha en hel del att berätta och visa oss när du kommer hem.
    Vi följer er på bloggen varje dag och det är roligt att se var ni befinner er och vad ni gör på dagarna. Det känns som att ni har varit borta väldigt länge nu och vi längtar efter dig enormt mycket. Små bröderna pratar om dig varje dag och de har även lagt beslag på ditt rum, PS3 och din dator:)
    Vi har planerat att komma till Arlanda och hämta upp dig den 17maj, hela familjen, med skyltar och plakat kanske:)
    Hör av dig när ni har fast mark under fötterna.
    Älskar dig.
    Puss och kram/ Pappa, Maria och ockupanterna:)

  • Kristin Lenárd 5 maj 2013 13:46

    Hallå Hedda!
    Jag har inte sett dig på en enda bild. Fritt fram säger jag! ;-)
    Igår var jag på Friens Arena för första gången. Vi gick in backstage när delar av bandet repade. Jag dog lite. Bruce var bäst! (Jag tror jag är ett fan nu) Men sen tog det 2 timmar hem.. Hata Solna.
    Nu har våren kommit på riktigt och det är varmt! När du kommer hem är det kanske dags för en ny trampboat? En favorit i repris. Eller du kanske har tröttnat på sjön och båtar då, höhö. ;-)
    Nä nu saknar jag dig och tycker att du ska komma hem. Jag är inte alls avundsjuk på vad du gör nu.
    Ha det bäst!
    Kram från Kristin

  • Casper Jansson 5 maj 2013 14:02

    Hej Naod!
    Who are we? Naods Firends
    What do we want? More resebrev!
    When do we want it? NOW!!

    Inte långt kvar nu!

    Casper

  • Micke Värmå 5 maj 2013 14:14

    Igår vann vi semifinalen och idag storspelade vi och vann finalen med 20 poäng!!

  • Micke Värmå 5 maj 2013 14:20

    Till: Moa Hedren
    Halva min kommentarer försvann när jag posta den så nu skriver jag igen.
    Vi vann semifinalen igår och idag storspelade vi och vann finalen med 20 poäng!

  • Micke Värmå 5 maj 2013 14:21

    Till: Moa Hedren
    Halva min kommentarer försvann när jag posta den så nu skriver jag igen.
    Vi vann semifinalen igår och idag storspelade vi och vann finalen med 20 poäng! :D
    Jag har dock ont i fingret, knät och i huvudet efter lite smällar på planen. Men vann gjorde vi, hela skiten! ;)
    Jag tänker på dig varje dag och undrar vad du gör. Lite drygt att ha en envägs kommunikation men jag hoppas att du mår bra! :)
    Saknar och älskar dig. <3

  • Lovisa Södergren 5 maj 2013 14:46

    Hej David!
    Jag vet att jag skrev att jag skulle skriva varje dag bara för att sen inte skriva något igår, men jag somnade med huvudet i matteboken... Det är skitfint väder här i Sverige i alla fall, vet inte hur varmt det är, men jag har fått tusen nya fräknar. Jag saknar dig, nu är det bara 12 dagar kvar tills du kommer hem. Älskar dig, puss <3

  • Anneli stenberg 5 maj 2013 15:36

    Hej Natali, Äntligen verkar värmen kommit hit. Fast det blåser kallt i mellan åt. Jag var ut med rita och eva i går vi hade trevligt. Men vaknade i morse och var genom förkyld, hoppas det bara är 24 timmars. Hoppas du har det bra gumman .Och att ni fått vind i seglen så ni tar er fram lite fortare. Mamma längta efter dig och räknar ner dagarna här nu. Sköt nu om dig . Många kramar till min prinsessa.

  • Anita Jonsson 5 maj 2013 17:41

    Hej Natali! Hur har du det ute mitt i det Stora Blå? God mat får ni, läste jag på det senaste resebrevet! Saknar du fiskbullar i hummersås? Här är har vi äntligen en skön och varm vårdag! Tror att det har varit upp mot 16-17 grader varmt idag. Det ska bli varmare imorgon, samma på tisdag och onsdag, men sen ska det bli lite svalare igen. Har varit hurtig idag! Jag har gått min långa promenadstråk! Den som går över Högbo och ner mot Lugnet! Drygt som attan! Det tär på en lat kropp. Har även sommar städat min cykel, men jag har upptäckt en strategiskt placerad rostfläck som kanske gör att min spygröna cykel måste få gå hädan!! Tragiskt men sant. Nu vill jag ha en cykel med 7 växlar! Den jag har tittat på, går på ca 6.700:- Smakar det så kostar det. Många, många kramar till dig Natali. Snart får man se dig! anita

  • kicki åström 5 maj 2013 21:04

    Godkväll Liza flisa!

    Vi alla längtar efter dig. Nu är det inte långt kvar tills vi ses. Kristoffer var här idag och detvar kul. Han och pappa möter dig på Arlanda. Ebba är skendräktig och bär omkring på gose djur som
    hon tror är bebisar. Det är så vackert ute och det är vår. Vi har inte hittat någon båt ännu att köpa det är svårt att hitta en båtplats men det ska nog ordna sig. Varför är du inte med på någon bild. Jag längtar eftet att få se dig. Älskar dig så mycket puss från Mamsen

  • camilla helgesson 6 maj 2013 09:31

    JOJOPOJO!! Förlåt att jag inte skrivit på ett tag. Du vet ju vilken otroligt upptagen affärskvinna jag är och ibland önskar jag att dygnet hade mer än 24 timmar. Men företaget går bara bra och igår anställde jag en ny driven ung herre enbart för att hinna skriva till dig. (vilket tråkigt skämt, men orkar verkligen inte sudda ut allt) jag ligger på sjukhus efter att jag ramlade förra måndagen i trappen och fick sy i knät och sen fick jag infektionen Hubert och nu ligger jag här på sös. Har bilder på allt så du missar ingenting. Jag hoppas jag får åka hem idag så jag får se AIK-Göteborg som är ikväll. Och komma hem till Hjalmar också.men Johan har skött sig exemplariskt som ensamstående pappa.(inget skämt) det värsta är att jag inte får gå på benet mer än till toan, jätte kul. Verkligen. Jag delar rum med fyra andra äldre personer, en utav herrarna ligger och pruttar och rapar helt ogenerat dygnet runt. han har öppnat upp en helt ny värld åt mig, trodde att det fanns en ålder då det inte längre var okej att göra sådant offentligt men han har visat mig att den åldern aldrig infinner sig. :-) johan köpte Håkan Hellströms bok till mig så den ligger jag och läser. Hans nya album var dock en stor besvikelse, 2 av 5 toast ger jag den.hur gör ni med snus på båten? Det måste ju börja ta slut nu? Och upp i stora masten nu Johanna du kan ju inte låta Micke ha klättrat högre än dig, kvinnor kan. Nu ska jag koncentrera mig på den härliga prutt symfonin ett tag. Kämpa på så hörs vi.puss och kräm

  • Marie Helgesson 6 maj 2013 20:37

    Hej!
    Nu är mamma Helgesson inne igen!
    Hoppas att du inte tog illa upp för att jag inte skrev om Camilla, ville inte göra dig orolig.
    Så det där med gula blommor i gräsmatta var inte riktigt sant.( En vit lögn)
    Om man inte kan kalla Hjalmar för en blomma.
    Men jag kan lova en sak en blomma srår still det gör inte Hjalmar!!
    Har mormor vabbat i dag och ska göra det i morgon också.
    Camilla blev kvar idag med, men får nog komma hem imorgon.
    Men jag lovar att ni verkligen har semester gemtemot att passa ett 16 månaders barn.
    Det är full ös, men kul.
    Då är du lite lugnare,lite iallafall.
    Kramar från en trött mamma.
    Måste ladda batteriet så jag orkar med i morgon också. Ha det bra!!

  • Casper Algård 6 maj 2013 22:35

    SKEPP OHOJ MATROS(A) HELGESSON! JOPPSIBEBISHÖNAN!! Ja hallå där hon som seglar! (nytt internskämt som jag planerar att starta med dig när du e tillbaka på (t)orre lande) Vdg???? :-p x-) xD. Eftersom att du ba är på en båt och lever vad som verkar vara en sjömans våta dröm så ska du få höra lite om mitt landkrabbeliv, kl 22.30, i en säng, med ful hållning . Jo, jag är en hipsterpojke på snart 19 jordsnurr som gillar skogspromenader, Berran å bira. Snart tar jag studenten och känslorna går som Atlantens vildaste vågor. Dock är det tämligen otroligt mycket kvar i plugget å jag failar precis allt, utom das Deutsch ofc!!! Hur går det med din Deutsch på das Boot? Haben sie eine Mysstund mit deine ManFreund gehaben?! Annars då? Jag e hundvakt åt två hundar i en vecka och åh maj gåd de är up my butt hela jävlat tiden, precis allt luktar hund och jag trampar på deras leksaker dygnet runt! Men annars ärom snuffsigull! Aha, vädret då? Ney så lågt ska jag inte sjunka.. SAKNAR DIG Å VI SES SNART Å DÅ VILL JAG HA 1. MASSA FULA BILDER PÅ DIG Å MICKE HÄNGANDES I NÅN MAST ELLER TAMP ELLER DYLIKT 2. NÅN TRÅKIG SOUVENIR SOM JAG KOMMER SMYG-SLÄNGA DIRR OCH 3. EN KÄRAHJÄRTENESKRAM (om Micke tillåter lol) puss /Han som vart på Berghain

  • Moa Hedström 7 maj 2013 13:09

    Johanna!!! Damn girl, saknar dig! Saknar våra härliga samtal på tåget. Men snart är du hemma :D Puss på dig!

  • Mormor & Morfar Åsman 7 maj 2013 23:02

    Kramar i mängder Vi hör av oss igen snart och Morfar hälsar att det är dags att komma hem nu
    Puss och kram skumbanan från din kära Mormor ock Morfar

  • Nebez Rashid 8 maj 2013 18:44

    Tjena David!
    Stort att du inte har spytt än!
    Det är 25 grader här i Holland nästan varje dag och solen skiner men jag är inne och kollar TV!
    Kommer hem nu under veckan och saknar ditt sätt att ge extra krydda på diskussionerna vid matbordet!
    Får berätta historier nu när du kommer hem!

    Ha det bra och hälsa Micke!

    N.R

  • Mia Karlsten 8 maj 2013 21:31

    Hej Hedda!
    Härligt att höra om eran resa. Peters bror Micke seglade också med falken när han var ung. L-Å, Anki, Johan ,Karin, Johan, morfar och Vera var hos oss i söndags, mysigt. Har du hört att Míkael har blivit pappa, gissar att du redan vet det.
    Åter igen , jätte roligt att få följa din resa.
    kram Mia

  • idunn 9 maj 2013 10:45

    Johanna!!!!!!!!!!!!

    Jag kan ju börja med att säga att jag också är besviken på att jag inte har kommenterat mer............ MEN ska skriva värsta kommentaren nu som kompensation!
    Det måste kännas så otroligt overkligt att vara ute på havet hela tiden... Jag blev liksom åksjuk på finlandsfärjan?! Fast samtidigt, herre vad coolt. Och nu kanske du börjar bli så van att det kommer kännas konstigt att vara på land sen och ligga i en säng som inte gungar haha! Vad är det längsta ni har seglat utan att se land över huvud taget? Och börjar du få hemlängtan? Jag börjar i alla fall längta så himla mycket efter dig!
    Här hemma i Svärjes lannd rullar livet på så att säga. Det är plugg ca dygnet runt och igår hade vi kursprov i fysik b. Det gick ok tror jag och nu är det ju Kristi himmelsfärd (eller kristi flygare som min samlärare skulle ha sagt lol) så vi är lediga MMMM. Jag har inte så himla mycket mer att berätta om mitt FETT intressanta liv, jag mår liksom bra och det börjar bli jättevarmt här och ja osvosv, det är ungefär som vanligt! Minus att jag inte har dig nära tillhands. Åh nu saknar jag dig ännu mer. Men snart kommer du hem och då kommer du ha så stört mycket att berätta och det kommer bli så himla härligt att ses igen och vi ska kramas i minst 20 timmar!!!!!! Det är liksom bara att skolka från skolan för att hinna med det!
    PUSS MIN ALLRA BÄSTA JOHANNA

  • idunn 9 maj 2013 10:51

    Denna kommentar tillägnas Johanna Helgesson
    Jag glömde bort att skriva en fråga som jag har tänkt jättemycket på i förra kommentaren!
    Har ni sett några albatrosser?! Sådana där fåglar som inte använder sina vingar utan bah *glider* runt över haven? Du vet en sån som de flyger på i Bernhard och Bianca?!? Om ni har sett en, var den stor? Åh jag har alltid velat se en albatross. Det är min dröm, jag skämtar inte ens.
    Jag vet inte om ni kan se länkar eller ens får sitta vid datorn mer än då ni skriver resebrev men här får du i alla fall en bild. http://s.cdon.com/media-dynamic/images/product/00/00/16/39/85/3/5812e237-9fa9-4fff-b5c8-ee77ae63a712.jpg
    KRRRRRRRRAAAAAAAAAAMMMMMMMM

  • Patsy Kling 13 maj 2013 13:18

    hey Hedda
    Thinking of you and sending you hugs from your American Family. I hear they are looking for a captain on the Che-chi man. Can't wait to see you in Sweden.
    Love you. xxxxx

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *