På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev Gladan 140301

gladanochfalken

Elev Nilsson som frälsarkranspost i regnet Elev Pettersson till rors Halvdäcket i regnet. Stilstudie GladanResebrev Gladan 1/3

Hej Alla där hemma i sofforna.

Vi är just nu 310 nm från Bermuda. Under gårdagskvällen drabbades vi av en NO Kuling med ösregn. Under hela natten har sjön byggts upp och vi har just nu 3-4 m våghöjd i sidan. Vinden kommer från NO, vilket är det håll Bermuda ligger. Vi håller på att stånga oss mot sjön för att kunna komma till Bermuda.

Under natten har det verkligen regnat. Allt är blött men vi har fortfarande ett gott humör. Ett horisontellt regn är svårt att skydda sig mot. Tyvärr så är det slut med kortbyxor. Det är endast Sekonden som har de på ännu.

Eleverna sköter sig bra men alla är blöta..... Det var ingen som skrev något resebrev inatt pga omständigheterna. Men det kommer snart.

I och med Söndag kväll kommer vinden att vrida och avta. Regnet kommer att upphöra under kvällen i kväll Lördag. (hoppas och tror vi ! )

Lars Saager / BloggO

 

Elev David Granqvist vill framföra en hälsning: ””Hej! Jag vill gratulera min kära mor på hennes födelsedag. Jag hoppas du får en underbar dag, trotts att jag inte kan närvara. Grattis mamma önskar din kära son David””.

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

9 kommentarer

  • Lars Windh 1 mars 2014 18:48

    Inget kul med kuling och ösregn, men tuffa gastar klarar det säkert galant. Vi tänker på er och följer er resa på nätet! Vi berockså om en hälsning till Victor Windh från farmor och farfar! / Hälsningar från Mariette & Lars Windh

  • Lars Nilsson 1 mars 2014 19:50

    Hej pä Er!

    Det är verkligen kul att kunna följa er resa på bloggen. Vädret ser ut att pröva er just nu. Men hoppas att regnet ger sig. Det såg ut att vara en blöt Jakob på bilden. Ikväll är det melodifestival i Lidköping och imorgon börjar semifinal i bandy. Heja Villa! Ha det bra Jakob, farmor följer dig varje dag och tycker det toppen att kunna se dig. Ha det bra vi saknar dig och väntar på din berättelse.
    Hälsn.
    Lars Nilsson och farmor Kerstin

  • Line Flatland 1 mars 2014 21:23

    Hej och hå.

    Kämpa på killar,/tjejer mot vinden! Stolt över er alla.

    Bamsekram till Kasper P! Hälsa till "Reinert", "korven", Adam & Simon oxå, och till chefen över alla, Håkan E!

    Jo, undran till Saager, bilderna ni lägger upp, finns det möjlighet att få en kopia på dem, för de som finns upplagda i resebreven, blir inte så bra när man förstorar dem. Eller är det reservation på bilderna?

    • Lars Saager Line Flatland 2 mars 2014 20:59

      Hej Line.
      Alla bilder som vi tar ombord kommer att ges till eleverna i någon lämplig form.
      Sedan får de fixa allt detta själva när de kommer hem.
      Jag "Webbar" alla bilder till ett mindre format, men de kommer att få originalbilden.
      Jag lägger ut det även på Bloggsidan.

      L Saager

  • Emma Meijer 2 mars 2014 01:46

    Hey Enzo,

    I hope you are doing super well, and that you're getting this message! I am super proud of you, I've been reading all the messages and it seems really rough, but keep up all the hard work! I can't wait to see you next week Saturday and I'll be waiting for you! I'm missing you so much, be safe and stay safe! I love you xx Emma

    • Lars Saager Emma Meijer 2 mars 2014 21:07

      Hey Emma.
      He´s doing very good so far. He do the work as all the other students.
      But sometime he longing home and talks about You. Yes, he is wet and tired
      as every one else.

      L Saager.

  • jakob dunér 2 mars 2014 19:57

    Hej vill hälsa till alla mina vänner och till er k besättningen. Hoppas att skit vädret ger sig av och att granqvist börjar jobba.
    Ha det gött i bermuda !
    Mvh
    224 Dunér

    • Lars Saager jakob dunér 2 mars 2014 21:10

      Hej.
      Hoppas allt väl med dig och att allt rett ut sig.
      Vi saknar dig ombord och du är välkommen åter.
      Alla hälsar till dig. Snart är vi framme på Bermuda.

      Besättningen

  • Katrin Anderklev 2 mars 2014 23:23

    Hej På Er

    Verkligen spännande att Följa Er resa.
    Ser ut att regna och blåsa ordentligt.
    Hoppas du har det bra Jakob Nilsson,du ser ut att trivas.
    Mormor och Morfar hälsar

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *