På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev Gladan 140226

gladanochfalken

3.O Levihn lagar elkablar Elev Andersson tillverkar elevtamp Elev Cederbratt gör fallrepsknop Elev Gustavsson till rors Elev Holmberg till rors Elev Kvist och Klevsätter Elever på Halvdäck

Resebrev Gladan 26/2 Onsdag

God morgon alla Gladan följare!

Klockan slog precis 04:00 och första kvarteret har intagit sina poster. Själv har jag dragit guld lotten som loggast denna stilla morgon.

Jaha, vad ska man skriva idag då... Vindarna tycks vara som bort blåsta då vi fortfarande går för motor, vilket vi alla ombord förargas över. Bortsett från detta så kan man ju inte direkt klaga, hade lite lätt molnighet samt små regn under gårdagen. Detta var förvisso någonting vi tackade gudarna för då Trossbotten höll på att förvandlas till en bastu, men nu är läget svalare!

Jag vill påpeka hur trevliga våra nya resenärer är! I fort Lauderdale ökade besättning nämligen med två, då Enzo och Jim mönstrade på. De kämpar på engagerat och glatt trots motgångar såsom språkliga barriärer och sjösjuka, men ändå verkar de hänga med i farten!

Snart blir besättningen mindre då Strömstads tvåor och Holländarna lämnar oss. Känns lite tungt men samtidigt är det en lättnad då det är trångt ombord. Finns det hjärterum finns det stjärterum, men någonstans måste man dra en gräns.

Jag vill passa på att hälsa min familj med många kramar och tacka mina lärare som banade väg för denna resa!

Dags att återgå till arbete.

Victor Windh 103 

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

4 kommentarer

  • Bengt Gustafsson 26 februari 2014 22:13

    Du börjar likna "Kapten En", Karl-Johan Gustafsson! ;)
    Hälsningar farbrorn.

  • Mona Windh 27 februari 2014 10:32

    Hej Victor,
    Så roligt att läsa ert bloggande men speciellt när du skrev. När du bor i Lysekil är du långt borta men nu känns det extra "svårt" när man vet att du inte är nåbar. Det är en fantastisk resa du gör så "njut" varje sekund.
    Kramar Mamma

  • Madeleine Hök 27 februari 2014 14:13

    Hej Viktor! (3O) synd att ni ej har någon vind, men ni verkar ha det bra i övrigt. Jag saknar dig.. Men snart ses vi! Något du vill att jag ska ta med från Sverige? Puss M
    PS Sorken hälsar och undrar om ni ska fånga någon fisk, t ex schyyyfisk?

  • Inga-Britt Dahlqvist 28 februari 2014 10:18

    Hej Victor!
    Vad roligt att Du trivs och har det bra ombord och att Du skriver resebrev.
    Här hemma har våren kommit, vinter-
    gäck och snödroppar blommar för fullt.
    Sköt nu om Dig och njut av Din tillvaro.
    Jag avundas Dig värmen för här är det bara
    några plusgrader.
    Kramar från oss alla.
    Mormor

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *