På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Falken 221031

HMS Falken

Idag avslutades den längsta seglingsetappen på vår resa kl 0900, då vi ankrade utanför den lilla ön Porto Santo ligger nordöst om ön Madeira.

Vi hade en genomgång för hur inrestrid ser ut på detta fartyg vilket är samma som på alla andra fartyg typ.

Efter lektionen var det dags för alla som ville bada i det turkosa och 22-gradiga vattnet, vilket var härligt efter så många dagar till sjöss.

Idag var även första gången vi såg land på dessa fem dagar, vilket var en otrolig syn att vakna upp till. Vi fick även mobiltäckning! Det har varit en hemsk upplevelse att inte kunna kolla Instagram, Facebook och Snapchat. Det var som att leva på 80-talet! Förstår inte hur folk fungerade på den tiden. Även lite tråkigt att inte kunna ha kontakt med sina nära och kära som antagligen saknar en väldigt mycket, tyvärr har jag inte så mycket tid att tänka på alla där hemma då jag själv har fullt upp med att klara av allt det nya jag utsätts för när det gäller sjömanskap och segling. Ni ska bara veta hur många tampar man kan dra i på detta fartyg.

Vi fick även möjlighet att åka på kioskbud och det tackar man ju aldrig nej till så vi skickade två personer i land med en enorm inköpslista av godsaker.

I skrivande stund sitter jag ankarvakt och har precis lärt mig hur man pejlar sin position med en pejlskiva och imorgon bär det av mot Madeira och dess ”huvudstad” Funchal där vi kommer ligga i två dagar till kaj.

Från en förvirrad skåning på det stora havet

Pålsson

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *