På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 160121

HMS Gladan

Halloj halloj!

Efter en jobbig vakt inatt så sitter jag här på låren och kollar ut på soluppgången och kan även se planeten Venus. Vissa har det bra hehe! Just nu befinner vi oss 10 nautiska mil söderut från La Gomera och här kan man även se vulkanen ’’Tejde’’ som ligger på Teneriffa.

Inatt har det varit en jobbig natt för barbord då vi knappt har sovit någonting, men en skön natt för styrbord då de har fått sova ut. Under nattens gång så tog vi ner våra segel vilket inte är helt enkelt när det är mörkt, kallt och man inte kan hålla ögonen uppe. Men man ska ju inte klaga, detta är en riktigt härlig upplevelse. Men alla kämpade på bra och nu så ser vi fram emot att ankra utanför La Gomera.

Det är jättekul att lära känna allihopa speciellt 3orna, men även att vi som klass kommer närmre varandra. Det är ju inte varje dag man delar rum med ungefär 30 andra personer och ibland kan man bli lite trött på att aldrig få någon ensamtid. Men jag tror att när vi kommer hem så kommer man att känna sig jätteensam när man inte har någon runt omkring sig hehe.

Sjösjukan har jag klarat mig ifrån vilket är riktigt skönt. Jag mår i alla fall jättebra här på Gladan förutom att just idag så är jag lite trött då jag sovit 4 timmar. Men inatt är det barbords tur att sova och styrbord har vakt medans vi ankrar. Så det ska bli skönt! Det jag saknar mest är min säng, min alldeles egna toalett, min familj och mina vänner såklart. Ha det gott!

-222 Redmo

 

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

1 kommentar

  • Wiveca 21 januari 2016 16:50

    Hej! Låter som ni har det bra Juliahärligt att följa bloggen så man vet var ni håller hus. Inte pratat med Wanessa sen ni åkte, hälsa henne att vi saknar henne och en jätte kram till er båda. Ni e riktigt tappra och ni kan! Kram Wiveca

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *