På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

HMS Falken har åter förtöjt Öckerö.

Jimmie Adamsson

Efter en väldigt bra utbildningsperiod med OP 23-26 sjömanskap 2 är vi åter förtöjda på Öckerö tillsammans med HMS Gladan. Denna elevperiod började på Berga med påmönstrings ceremoni i vanlig ordning, därefter en snabb visit på Muskö för lunch ombord med Marinstaben mm samt ett besök från ÖB och Jamaicas överbefälhavare.

 

Därefter satte vi kurs och fart in mot Skeppsholmen för Nationaldagsfirande tillsammans med skoldivisionen. Nästa hamn blev Visby, med mycket segelexercis längst vägen och många av kadetterna fick känna på hur det är att vara på en arbetsplats som rör på sig. Efter en losskastning med 18 m/s kom vi ut från hamnen och satte segel mot ARC Gloria som vi eskorterade in till Stockholm. Väl tillbaka på Skeppsholmen fick vi ett ovärderligt utbyte mellan våra svenska kadetter och de Colombianska kadetterna. På kvällen efter att vi samverkat körde vi ut via Sandhamn och satte kurs mot Köpenhamn, för att därefter gå mot Öckerö. Återställning av fartyget är påbörjad, avslutningsceremonin kommer att utföras och besättningen har en del arbeten kvar innan det är dags att gå på semester.

Besättningen önskar alla en fin och härlig sommar, genom Joakim Hall och Peter Jeppsson HMS Falken.

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *