På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

HMS FALKEN 141201

HMS Falken

Morgonens höjdtagningarResebrevsskribent StenlundDSC_6925

Hej!

I skrivandsets stund är det natten till måndag och klockan är 04.15 och kvarter tre har precis gått på sin vakt. Det är ofattbart för oss här på Falken att det redan är december för vi går i shorts och t-shirt på dagarna och försöker få så mycket färg som möjligt innan vi är tvungna att flyga tillbaka till kalla Sverige igen, man kan tro att det är mitt i sommaren när man befinner sig här.

Jag som skriver är jungman Stenlund och jag mönstrade inte på förens i Funchal, Madeira. Jag har seglat med både Gladan och Falken två gånger innan så det är skönt att vara tillbaka igen, det var lättare att komma in i gruppen bland kadetter och jungmän än vad jag hade trott. Och det kan jag bara tacka mitt kvarter för!!

Vi har lämnat Madeira bakom oss och håller istället kursen mot Lanzarote och vi har hamnat i en del oväder, både åska och regn. Vi har i nuläget bara uppe två segel för att det gungar alldeles för mycket och det blåser för lite trots att det blåser upp emot 14-16 sekund meter, men vi hoppas på att kunna sätta något mer segel sen vid vaktavlösningen som sker klockan 08.00. Vi seglar i nuläget i ungefär 7 knop och enligt beräkningar från kadetterna kommer vi att vara framme på Lanzarote imorgon tisdag under dagen, men det beror helt på vädrets krafter.

Här på båten är annars allting bra, det flyter på som vanligt. Vi alla längtar tills att komma iland igen och få upptäcka ännu en ö och gör allt för att wifi igen. Sedan jag mönstrade på har det inte varit någon sjösjuka som spridit sig över båten, jag har fått ta ikapp dem andra på båten och vänja mig fort vid gungandet och komma in i rutinerna och börja plugga in tampar. Jag är även tacksam att jag fått denna chans igen, att dem faktiskt gillar en Göteborgare som mig trots allt!

Jag vill bara hälsa hem till alla där hemma och hoppas allting är bra och det är inte lätt att vara hemmifrån, många tankar går hem till er!
Ha de bra alla på torra land!!
331 Stenlund

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

1 kommentar

  • SarahLinn 1 december 2014 22:46

    10 dagar kvar nu Simon.. Kämpa på!
    Blev lite lagom orolig, sådär som jag blir du vet, när jag såg er på "fel" kurs igår på AIS:en, men vad jag förstår är allt bra ombord! Skönt! Skulle köpa lite tålamod innan men det var slut så fick bli motivation istället. Här började måndagen med köttigt teoripass på tekniker-språk, i övrigt bra. Saknar dig älskling!
    Puss och kram din Sarah.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *