På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

HMS Falken 141124

HMS Falken

Under söndagskvällen och natten har vinden stadigt ökat från ca 10m/s till 15-20m/s. Eleverna och övriga i besättningen arbetar fint och metodiskt. I skrivande stund (kl 0230UTC) är det en av eleverna John Storm som har ansvaret och navigerar. John arbetar hela tiden med att försöka hålla Falken i ett nordligt läge i förhållande till Madeira. Vindarna är nordliga och pressar fartyget åt söder. Hamnar vi i ett sydligt läge blir det kämpigt att ta sig upp mot Maderia i den nordliga kulingen.

God måndagmorgon hälsar Falkens besättning!

Vita blixten mot Funchal 2_Officeren har koll Det lutar lite mera Eleverna i full fart En solglimt Kd Wickman till rors Kocken strömberg gör klart för hårdare väder Mycket hav Regn och vind i sikte Söndag Söndag eftermiddag Söndag kväll Wickman till rors

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

6 kommentarer

  • Julia Hultberg 24 november 2014 08:15

    Till flaggkadett Maria Svensson

    Hej Maria!

    Hoppas allt är bra med dig och att den busiga sjön ni verkar dras med inte påverkar dig alltför mycket. Här hemma är det grått, kallt och blåser 17 m/s, självklart ska vi dagen till ära ombasera med skolbåtarna från Sthlm till Karlskrona. Har en känsla av att jag kommer få hänga lite vid relingen under eftermiddagen ;) Saknar ditt sällskap hemma i staun. Ta hand om dig och ge min John en stoor varm kram! Vi ses snart igen! Puss och kram Julia

  • Chris Lissner 24 november 2014 12:50

    Hej kära Anna!
    Tack så mycket för din fina hälsning!!!
    Vi följer er med glädje varje dag !
    Hoppas, du mår bra!!
    Pussar och kramar
    Från pappa och mamma

  • Dobby 24 november 2014 19:29

    Surra fast hamstern så han inte blåser av båten!

  • Helena 24 november 2014 22:09

    Till 242 Lissner. Jag saknar dig nu så om ni kan berätta här i bloggen hur man skriver ett sånt privat meddelande som inte läses upp osv så kan du få ett tårdrypande beundrarbrev. Hoppas du sover gott när du får sova, nu är det dags för mig iaf. Godnatt

  • Evelina Björkqvist 25 november 2014 09:45

    242, Lissner

    Hoppas du har det bättre än alla här hemma! Vi har det grått och trist... Det ska bli så spännande att höra allt du varit med om!
    Vi har mycket att prata om när du är framme! Sommaren skall vi planera och hoppas på att det inte blir som i LK i somras... Men kul har vi och the Docks glömmer jag aldrig.
    Mina tankar är med dig och jag väntar tills du är hemma..... KRAAAAAAM Evelina

  • Peter Lilliebjörn 25 november 2014 16:07

    Det är verkligen kul att läsa alla era fina resebrev! Mycket uppskattat!

    Jag är imponerad av hur ni lyckas skriva så bra, och ta så fina foton trots tuffa omständigheter! Bilderna från den kraftiga sjöhävningen är riktigt häftiga!

    Jag har noga följt vindarna på MarineTraffic, och jag har sett var ni haft det lite extra blåsigt. Dock kunde man ej få någon position efter syd Lagos (Portugal) och den angivna länken i anslutning till resebreven (Findmespot) verkar inte funka.

    Men - naturligtvis - kunde jag inte låta bli att tillämpa lite död räkning med ledning av era resebrev. Jag har förstått (när jag hörde att ni siktat Madeira) att jag haft en ganska bra uppfattning om era positioner. Man vill ju ha koll, eller hur?

    Ha det nu riktigt bra och en varm hälsning till Caroline och hela Falkens suveräna besättning!

    Peter Lilliebjörn
    (Pappa till Caroline)

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *