På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Första spadtaget på Uppsala Flygplats

r3

spadtag_463

I fredags genomfördes det en spadcermoni för utbyggnaden av Uppsala Flygplats.

Det första spadtaget på flygplatsen togs gemensamt under fredagen av representanter för Fortifikationsverket, Försvarsmakten och byggentreprenörerna.

Investeringen som kostar ca 80 miljoner kronor omfattar byggandet av en helt ny transportplatta för uppställning av större flygplan i anslutning till den nya taxibanan som även ska byggas. Taxibanan på flygplatsen är idag för smal för vissa av dagens flygplanstyper. Flygplatsen har ett uppdrag från Försvarsmaktens Högkvarter som innebär att man ska kunna betjäna större flygplanstyper vilket idag inte är möjligt. Dessutom ska en ny ILS (instrumentlandningssystem) och nya bankantljus installeras, samt en ny inflygningslinje. Banändar ska förstärkas och en vändyta för stora flygplan anläggas.

Den första maj startar bygget som kommer att pågå fram till slutet av augusti. Under den tiden kommer flygplatsen att vara helt stängd för trafik.

Upprustningarna av Uppsala flygplats som startar under 2014 och som kommer att fortsätta under 2015 är den största satsning som gjorts på flygplatsens infrastruktur sedan 1940-talet.

Finns även ett reportage på SVT – http://www.svt.se/nyheter/regionalt/svtuppland/arna-flygplats-byggs-om

Foto: Fortifikationsverket

Personlig bloggHär kan ni följa 522. R3-pluton i Uppsala under övningar, utbildningar samt vår skarpa tjänst på Uppsala flygplats.

R3 står för: Räddning, Röjning och Reparation.
Ett förband - många förmågor!


Vår huvuduppgift på Uppsala-Ärna flygplats är att bedriva flygplatsräddningstjänst samt flygfälthållningstjänst.

Flygplatsräddningstjänsten ansvarar för 90-sekunders beredskap på flygplatsen.
Flygfälthållningen ansvarar för att landningsbanorna är fri från snö, is och annat som kan förhindra flygplanen från att landa eller starta på ett säkert sätt.

Vi ska kunna verka både nationellt och internationellt.

Läs mer om plutonen och dess enheter under flikarna ovan.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *