Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Utbildningsvecka: Strid!

r3

strid4

Äntligen är alla tillbaka från sin semester och vi kan fortsätta med vår utbildning igen.

Denna vecka föll turen på 1:a räddningsgrupp samt 3:e fälthållningsgrupp och strid stod på schemat. Det var ett tag sen vi övade gruppstrid så vi behövde verkligen skaka av oss rosten. Men trots månaderna i skarpen så sitter takterna fortfarande i.

strid3

Detta resulterade i att vi kunde avancera utbildningen och gå in på något helt nytt moment för vår del, nämligen fordonsstrid. Hur ska vi strida från lätta fordon? Hur ska vi agera ifall något fordon blir utskjutet?

Vi pratade ihop oss med vår utbildningsofficer och diskuterade hur man skulle gå tillväga. Därefter övade vi rörelserna torrt innan vi la på en b-styrka och lös-ammunition.

Det visade sig att vi kunde lätt anpassa oss efter nya situationer och redde ut anfallet.

 

strid5
Några i plutoner har sen tidigare värnplikt utbildning på bland annat Ksp58. Så vi passade på att plocka ut en av dessa skönheter och kunde då bilda en mindre understödsgrupp.

Dag 3 kunde vi köra mer tillämpade övningar på det vi hade övat på dagarna innan. Bland annat fick vi en patrullsträcka där vi skulle utföra fordonspatrull och därefter ett område som skulle bevakas med en fotpatrull. Sen fick vi helt enkelt se vad som väntade oss, eller inte väntade oss.

 

 

 

Efter en hel veckas strid med lös-ammunition så avrundade vi veckan med en skarpskjutning under fredagen på 100 meters vallen. Vi måste ju bevisa att vi kan träffa våra mål och inte bara utöva striden!

I plutonen har vi fått ett nytt utbildningsbefäl som hade en hel del annorlunda men väldigt roliga och givande övningar på 100 meters vallen.
Som pricken över i:et så tog vi helg med lite pistolskytte på 15 meter.

strid2

 

Nästa vecka går vi i skarptjänst igen och det är andra delen av plutonen som kör utbildning.

På återseende!

_______________

Paul B
Gruppchef 3:e Fälthållningsgrupp
Amanda G
Stf Gruppchef 1:a Räddningsgrupp

Personlig bloggHär kan ni följa 522. R3-pluton i Uppsala under övningar, utbildningar samt vår skarpa tjänst på Uppsala flygplats.

R3 står för: Räddning, Röjning och Reparation.
Ett förband - många förmågor!


Vår huvuduppgift på Uppsala-Ärna flygplats är att bedriva flygplatsräddningstjänst samt flygfälthållningstjänst.

Flygplatsräddningstjänsten ansvarar för 90-sekunders beredskap på flygplatsen.
Flygfälthållningen ansvarar för att landningsbanorna är fri från snö, is och annat som kan förhindra flygplanen från att landa eller starta på ett säkert sätt.

Vi ska kunna verka både nationellt och internationellt.

Läs mer om plutonen och dess enheter under flikarna ovan.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *