Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

”Halva GMU avklarad”

kristinaswaan

Hej!! Det var ett tag sen jag uppdaterade sist och det har verkligen hänt en hel del. Ingen dag är den andra lik! Nu har det gått mer än halvvägs av 4:e plutons GMU, och det börjar redan pratas om MUCK-fest. Det känns helt klart sorgligt på ett sätt hur galet hur fort tiden går, trots de lååånga dagarna! Jag försöker stanna upp då och då och fundera på hur kul vi faktiskt har det, och att det här en upplevelse man bara kommer få uppleva en gång. 

Äntligen lite regn, så kallat Amf-väder, Foto Sofia Wranding

Äntligen lite regn, så kallat Amf-väder, Foto Sofia Wranding

Vår fältförläggning Foto Sofia Wranding

Vår fältförläggning Foto Sofia Wranding

Tvagning i 7 graders vatten, uppfriskande och skönt! Foto Sofia Wranding

Tvagning i 7 graders vatten, uppfriskande och skönt! Foto Sofia Wranding

 

 

 

 

 

 

Överlag känns allt bättre och bättre och framför allt roligare och roligare. Sammanhållning i vår pluton fortsätter även den bara bli om möjligt ännu bättre. Jag hade inte en tanke innan starten att man skulle komma varandra så nära och verkligen hitta vänner för livet. Man går igenom något tillsammans som grupp som man med all säkerhet inte gör någon annanstans. Mellan seriositet i övningar, gråter vi kanske lite för ofta av skratt. Man börjar även ha bra koll på det grundläggande i det praktiska, vilket förenklar mycket i allt vi gör.

Fältvecka på Väddö

Vi kom precis tillbaka från vår andra fältvecka på Väddö. Jag hade ganska mycket ångest innan, dels för tanken att jag mådde så dåligt sist vi var där spökade i mitt huvud. Men veckan blev över mina förväntningar på alla sätt och vis. Vi har avslutat projekt ”försvara”, vilket innebar att denna fältvecka blev något mer avancerad än sist. Då vi under nätterna har försvarat vår förläggning genom post- och postering och besatt oväntade eldställningar i våra grävda värn. Vi har även stridit en del under nattetid och fått utbildning i närlys- och signalpistol. En av övningarna vi gjorde var en av de roligaste hittills enligt mig, vi fick skjuta under mörker då en grupp lyste upp området med just närlys och signalpistol.

Så här kan det se ut efter fältvecka, Foto Sofia Wranding

Så här kan det se ut efter fältvecka, Foto Sofia Wranding

Härlig stund framför brasan, Foto Sofia Wranding

Härlig stund framför brasan, Foto Sofia Wranding

Det gäller att njuta när man kan, Foto Sofia Wranding

Det gäller att njuta när man kan, Foto Sofia Wranding

 

 

 

 

 

 

I slutet av veckan var det dags för examination av projekt ”försvara”, och hela vår grymma pluton blev godkända! 🙂 Vi avslutade vår vistelse på Väddö med en välförtjänt korvgrillning nere vid vattnet, då vi fick tid att umgås och ha det trevligt tillsammans. Våra befäl vet precis vad som krävs för att höja stridsvärdet och få väldigt trötta rekryter att tagga till igen.

Nu är det dags för lite permission över Kristi Himmelsfärd, och ladda om batterierna för att sen komma tillbaka och bli kvar här ett ganska bra tag. Då är det dags att påbörja projekt ”skyddsvakten bevakar”.

Sista natten i fält sov vi i kvarter, Foto Sofia Wranding

Sista natten i fält sov vi i kvarter, Foto Sofia Wranding

Gruppfoto på 4 pluton, Foto Sofia Wranding

Gruppfoto på 4 pluton, Foto Sofia Wranding

 

 

 

 

 

 

Rekryt Sofia Wranding, Amf 1 

 

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *