Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Ny vinst för Kustjägarna i Tough Viking

Jimmie Adamsson

IMG_4014

Ett lag med Kustjägare från Kustjägarnas Idrottsförening vann Tough Vikings partävling på lördagen den 9 maj i Hagaparken. Laget bestod av Andreas Berggren och Ludvig Åkerhielm, båda utbildade attackdykare. Segern innebar att Kustjägarna fortsatt ligger i topp i resultatlistan i en alltmer populär multisporttävling.

 

Tävlingen Tough Viking i Hagaparken bestod av en 8 km lång hinderbana en så kallad Obstacle Race. Hinderbanan innehöll hårda, blöta och utmanande kilometrar fyllda med komplicerade hinder designade av bland andra specialister från Kustjägarna. Hindren var konstruerade för att ge deltagarna maximal utmaning och bestod av bland annat eld, is, el, taggtråd, lera, vass, armgång och amerikanska fotbollslag.

Andreas Berggren från Kustjägarna är initiativtagare och driver Kustjägarveteranernas deltagande från Kustjägarnas idrottsförening, KJ IF.

IMG_4037

Ludvig Åkerhielm och Andreas Berggren

– Multisporttävlingar av den här typen är det vi Kustjägare lever med i vardagen, något vi är tränade för. Det är mycket stimulerande att få vara delaktig och bygga ett rent kustjägarhinder så att allmänheten får en glimt av vår vardag. Vi kommer tillbaka i augusti i kommande Tough Viking – tävling på Djurgården, kom dit förberedda, tränade och utmana oss, säger Andreas Berggren, ordförande för Kustjägarnas Idrottsförening.

Marinchefen, konteramiral Jan Thörnqvist fick beskedet om resultatet och kommenterar:

­– Jag vill gratulera Andreas och Ludvig till segern i partävlingen. Bra gjort! Sedan noterar jag att en mängd andra deltagare från Amfibieregementet och det gamla Kustartilleri-regementet också deltagit. Bland andra såg jag att 2:a pluton från Kustjägarskolan 82/83 ställt upp med ett lag som fullföljt tävlingen, vilket jag tycker är en väldigt bra prestation och mycket väl kämpat. Multisport är något jag personligen gillar och jag välkomnar Marinens deltagande både i tävlingen och engagemanget i genomförandet.

IMG_3994


 

För ytterligare information eller högupplösta bilder:

Mårten Granberg tel. 070-764 01 00 eller E-post: marten.granberg@kustjagarna.se

Besök även: www.toughviking.se och www.kustjagarveteranerna.se

Sällskapet Kustjägarveteraner är en ideell kamratförening för de som genomfört sin militära grundutbildning som kustjägare. Medlemmarna har som främsta uppgift att hålla kustjägarandan levande under ledorden tradition, stolthet och gemenskap. Kustjägarnas Idrottsförening ingår i veteranföreningen

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *