Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Marintaktiska stabens fältövning 2014 i hamn

michaelalinge

Under torsdagen avslutades den marina fältövning som genomförts på Marinbasen i Karlskrona sedan i måndags.

Carlskrona och helikopter 15 i samövning under ett av momenten.

HMS Carlskrona och helikopter 15 i samövning

Sextiotalet chefer och stabsofficerare från huvudsakligen marinen, men även övriga Försvarsmakten som bland annat flygvapnet och armén, genomförde ett antal moment för att se över koordinering och samordning mellan stridsområden och grundläggande förmågor som till exempel skydd och ledning. ”Marintaktisk chefs fältövning 2014” som är en nationell svensk stabsövning, ingår i en serie återkommande fältövningar som syftar till att utveckla försvarsplanering och identifiera utvecklingsbehov. Under ledning av Marintaktisk chef brigadgeneral Ola Truedsson diskuterades bland annat insatser och gränsdragningar i olika marina miljöer.

–   Övningen har varit mycket bra och är en viktig del för att öka både tillgänglighet och användbarhet av främst de marina förbanden men även hur de marina förbanden samarbetar med övriga förband i Försvarsmakten, säger brigadgeneral Ola Truedsson.

Mj Max Hasselblatt

Officiell blogg

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *