På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Marintaktiska stabens fältövning 2014 i hamn

Michaela Linge

Under torsdagen avslutades den marina fältövning som genomförts på Marinbasen i Karlskrona sedan i måndags.

Carlskrona och helikopter 15 i samövning under ett av momenten.

HMS Carlskrona och helikopter 15 i samövning

Sextiotalet chefer och stabsofficerare från huvudsakligen marinen, men även övriga Försvarsmakten som bland annat flygvapnet och armén, genomförde ett antal moment för att se över koordinering och samordning mellan stridsområden och grundläggande förmågor som till exempel skydd och ledning. ”Marintaktisk chefs fältövning 2014” som är en nationell svensk stabsövning, ingår i en serie återkommande fältövningar som syftar till att utveckla försvarsplanering och identifiera utvecklingsbehov. Under ledning av Marintaktisk chef brigadgeneral Ola Truedsson diskuterades bland annat insatser och gränsdragningar i olika marina miljöer.

–   Övningen har varit mycket bra och är en viktig del för att öka både tillgänglighet och användbarhet av främst de marina förbanden men även hur de marina förbanden samarbetar med övriga förband i Försvarsmakten, säger brigadgeneral Ola Truedsson.

Mj Max Hasselblatt

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *