Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Erfarenhetsutbyte om mindre stridsfartyg

Jimmie Adamsson

IMG_3223AA_1000

För mer än tio år sedan identifierade de länder som opererade mindre stridsfartyg, som Robotbåtar och Patrullbåtar, ett behov av att utbyta erfarenheter och hitta samarbetsformer. Resultatet blev bland annat den årligen återkommande FPB-konferensen. Finland, Lettland, Litauen, Polen, Tyskland, Norge, Danmark och Nederländerna är några av de nationer som varit med under åren. Numera opererar få mariner Robot- och Patrullbåtar, därför ingår även Korvetter i ämnet.

I år var en av huvudpunkterna, i det två och en halv dagar långa programmet, att diskutera svenska marinens erfarenheter från när man var på FOST i Storbrittanien med Visbykorvett. Man kan konstatera att, trots att förutsättningarna förändrats sedan dessa möten startade, finns behovet av att mötas och diskutera.

Jon Wikingsson
Chef 31.korvettdivisionen

Officiell blogg

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *