Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Fortsatta förberedelser för ME03

Jimmie Adamsson

C ME03 Mathias Jansson berättar om planeringen fram till insats.

I två dagar har fartygschefen HMS Carlskrona, tillika C ME03, Mathias Jansson besökt delar av bordningsstyrkan och sjukvårdspersonalen som ska ingå i ME03. Syftet med besöken var bland annat att skapa kontakt och informera om tidsplanen fram till avfärd till insatsområdet. Information gavs också inom personal- och informationstjänst. Det gavs också möjlighet att ställa frågor direkt till Mathias.

Bland personalen var det uppskattat att C ME03 besökte enheterna och förhoppningen är att det ska underlätta uppstarten den 7 januari då alla enheter i förbandet ska påbörja utbildning och samträning inför insatsen i operation Atalanta på plats i Karlskrona. Bordningsstyrkan tillhör Amfibieregementet men har sin huvudsakliga hemvist på Försvarsmedicincentrum i Göteborg. Större delen av sjukvårdspersonalen är rekryterad och genomför också utbildning vid Försvarsmedicincentrum.

 

Anders Kallin
PAO/Pressofficer ME03

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *