Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Innovativ ubåts- och fartygsdesign

Fredrik Norrby

När Första ubåtsflottiljen hade HMS Södermanland och HMS Belos förtöjda i Stockholm besöktes fartygen av förskoleklasserna (6-åringar) från Klockargårdens skola, på Lidingö utanför Stockholm.

Som tack för besöket fick ubåtsflottiljen denna modifierade plansch.

Modifierad plansch - ett tack från Klockargårdens skola

Modifierad plansch - ett tack från Klockargårdens skola

Jag tycker den är lysande – och jag bedömer att det finns mycket goda förutsättningar inför kommande ubåts- och fartygsdesign för marinen! Originalet kommer att ramas in och sättas upp på ubåtsflottiljen i Karlskrona.

Tack till alla barn som bidrog till konstverket!

Fredrik Norrby
Chef 1.ubåtsflottiljen

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

2 kommentarer

 • Roger Klang 20 oktober 2012 10:42

  Verkligen trevligt!

  Lite positiv samhällsrespons för en gångs skull. Kanske visar barnen vad det svenska folket verkligen tänker om det svenska försvaret och att det i själva verket är media som sätter sig på tvären?

  Roger Klang

  • Fredrik Norrby Roger Klang 20 oktober 2012 12:37

   Hej Roger,
   Tack för din kommentar. Ja, barnen och många andra uppskattade besöket. Jag tycker det är viktigt att olika synpunkter får komma till tals genom bland annat medias granskning av Försvarsmakten och Sveriges säkerhets- och försvarspolitik. Alltså uppskattar jag debatten, trots att vissa enskilda frågor kan upplevas som negativa. Min uppfattning är att Försvarsmakten ska klara debatten, vilket jag också tycker att vi gör!
   Fredrik Norrby
   Chef 1.ubåtsflottiljen

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *