Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Ännu en skarp insats på hemmaplan

Jimmie Adamsson

Lokalmedia var mycket intresserade under hela händelseförloppet

Lokalmedia var mycket intresserade under hela händelseförloppet

Ammunitionsröjarna från Fjärde sjöstridsflottiljen oskadliggjorde idag den mina som hittades uppspolad på en strand utanför Sundsvall. Minan hittades för några dagar sedan och händelsen har rönt lokalt intresse från media.

Ammunitionsröjningsledaren, Jonas Hedman, meddelar att allt gick enligt plan. Minan delades i två delar med sprängmedel och det visade sig att den var tom från sprängmedel. Kanske hade den använts som boj av någon innan den sjönk och slutligen spolades upp på stranden.

Tusentals minor finns kvar från våra havsbottnar i Östersjön och ett antal gånger varje år oskadliggör marinens personal minor som påträffats. Här kan du läsa vad man ska göra om man påträffar en befarad mina.

Detta är också ett exempel på en skarp insats av marinens personal här i Sverige. En typ av insats som oftast inte får den uppmärksamhet den förtjänar.  Bra jobbat av Jonas och övriga i gruppen, i alla avseenden.

Jan Thörnqvist
Marininspektör

Officiell blogg

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

2 kommentarer

 • marinbloggen 11 januari 2012 09:12

  Minan bedöms vara av en gammal tysk typ som användes under någon av de båda världskrigen.

  Mvh Jimmie Adamsson
  Informationschef 3.sjöstridsflottiljen

 • Lars Gyllenhaal 11 januari 2012 00:19

  Nationalitet på minan frågas kom.
  Bra gjort f ö!
  Lars

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *