På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Plötsligt händer det – Inflyttning i nya lokaler på NNSC-campen

koreabloggen

Den 10 maj 2023 blev lite av en högtidsdag för den svenska delegationen vid NNSC i Korea. Då var det äntligen dags att få börja flytta in i våra nya lokaler, S-10. Det har varit en lång
väntan, kantade av förseningar. Så det var med mycket stor entusiasm som vi bar möbler och kartonger från vår gamla byggnad T-15 och började monterade IKEA-möbler till våra
sovrum. Onekligen ett stort lyft för oss att nu inte längre bokstavligen bo och sova på våra kontor och delat hygienutrymmen. Nu har vi fått stora rymliga sovrum, separata
hygienutrymmen (även om bastun hamnade i männens avdelning…. Fina ljusa kontor, ett konferensrum som rymmer upp till 15 personer, där första briefingen genomfördes för vår
ÖB, ett fint bibliotek och ett VIP-rum för att kunna ta emot besökare lite mera avskild.

Vi hade under inflyttningsveckan bra stöd från Sverige genom IT-systemstödet som var här och gjorde alla installationer avseende det svenska systemet.
Som synes på bilderna så är har vår nya byggnad varken den runda karakteristiska formen längre och den röda färgen är ersatt av blått och beigt.

Bilder Foto: Karin Malmsten

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

På gränsen mellan Nord- och Sydkorea övervakar NNSC vapenstilleståndsavtalet mellan de två länderna. Koreabloggen vill ge läsarna en fortlöpande inblick i vardagen vid Sveriges äldsta kontinuerligt pågående insats ? NNSC. Bloggen redogör för uppdragets långa historia såväl som aktuella händelser, belysta ur NNSC:s perspektiv. NNSC står för Neutral Nations Supervisory Commission.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *