På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

ÖB besök i Sydkorea 2023

koreabloggen

Vår Överbefälhavare besökte Sydkorea 21-24 Maj. Detta var första gången nuvarande ÖB besöker Sydkorea. Besöket började på vår camp i Panmunjom och med en påföljande JSA tour, detta tillsammans med Europeiska rådets ordförande Charles Michel och chefen för United Nations Command/ US Forces in Korea/Combined Forces Command, General Paul LaCamera.

Efter Panmunjom så gick resan vidare till Seoul. Där träffade ÖB delar av det politiska- och militära ledarskapet, bl.a. sin motsvarighet i Korea, General Kyum KIM och vice Försvarsminister Beomshul SHIN. På kvällen bjöd Ambassadör Daniel Wolvén in till en mottagning på det svenska residenset. En mycket välbesökt tillställning.

Som avslutning på resan besökte ÖB med delegation Camp Humphreys, den största amerikanska campen utanför USAs territorium. Här huserar runt 30-tusen militärer och civilanställda. På och runt campen bor den svenska delegationen, när de inte tjänstgör på campen i Panmunjom. Här fick ÖB träffa ledarskapet, förutom General LaCamera så fick ÖB träffa General Byung-Seok AHN ställföreträdande chef för Combined Forces Command. ÖB fick också orienteringar om läget på och kring den Koreanska halvön av United Nations Command. 

Besöket på camp Humpreys avslutades med en gemensam fika med våra medföljande familjer innan det var dags för att återvända till flygplatsen och återresa till Sverige.

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

På gränsen mellan Nord- och Sydkorea övervakar NNSC vapenstilleståndsavtalet mellan de två länderna. Koreabloggen vill ge läsarna en fortlöpande inblick i vardagen vid Sveriges äldsta kontinuerligt pågående insats ? NNSC. Bloggen redogör för uppdragets långa historia såväl som aktuella händelser, belysta ur NNSC:s perspektiv. NNSC står för Neutral Nations Supervisory Commission.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *