Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

68:e årsdagen av vapenstilleståndsavtalet

koreabloggen

Den svenske delegationschefen till NNSC generalmajor Anders Callert
Idag högtidlighöll United Nations Command åminnelsen av den 68:e årsdagen av det Koreanska vapenstilleståndsavtalet. Sedan 1953 har vapenstilleståndet tjänat som en grund för säkerhet och stabilitet på den Koreanska halvön tills dess att ett fredsavtal kan uppnås.
En av talarna var den svenske delegationschefen generalmajor Anders Callert. Vanligtvis genomförs ceremonin vid Conference Row i Joint Security Area alldeles bredvid NNSC förläggning. Initialt planerades en mottagning vid NNSC efter ceremonin, men beklagligtvis satte de skenande pandemifallen i Sydkorea stopp för detta och evenemanget i sin helhet genomfördes vid United Nations Commands högkvarter på Camp Humphreys.
Conference Row. T-1, NNSCs byggnad, till vänster av de tre blå byggnaderna. T står för Temporary.
Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

På gränsen mellan Nord- och Sydkorea övervakar NNSC vapenstilleståndsavtalet mellan de två länderna. Koreabloggen vill ge läsarna en fortlöpande inblick i vardagen vid Sveriges äldsta kontinuerligt pågående insats ? NNSC. Bloggen redogör för uppdragets långa historia såväl som aktuella händelser, belysta ur NNSC:s perspektiv. NNSC står för Neutral Nations Supervisory Commission.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *