På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

68:e årsdagen av vapenstilleståndsavtalet

koreabloggen

Den svenske delegationschefen till NNSC generalmajor Anders Callert
Idag högtidlighöll United Nations Command åminnelsen av den 68:e årsdagen av det Koreanska vapenstilleståndsavtalet. Sedan 1953 har vapenstilleståndet tjänat som en grund för säkerhet och stabilitet på den Koreanska halvön tills dess att ett fredsavtal kan uppnås.
En av talarna var den svenske delegationschefen generalmajor Anders Callert. Vanligtvis genomförs ceremonin vid Conference Row i Joint Security Area alldeles bredvid NNSC förläggning. Initialt planerades en mottagning vid NNSC efter ceremonin, men beklagligtvis satte de skenande pandemifallen i Sydkorea stopp för detta och evenemanget i sin helhet genomfördes vid United Nations Commands högkvarter på Camp Humphreys.
Conference Row. T-1, NNSCs byggnad, till vänster av de tre blå byggnaderna. T står för Temporary.
Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

På gränsen mellan Nord- och Sydkorea övervakar NNSC vapenstilleståndsavtalet mellan de två länderna. Koreabloggen vill ge läsarna en fortlöpande inblick i vardagen vid Sveriges äldsta kontinuerligt pågående insats ? NNSC. Bloggen redogör för uppdragets långa historia såväl som aktuella händelser, belysta ur NNSC:s perspektiv. NNSC står för Neutral Nations Supervisory Commission.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *