På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

NNSC Maraton – Både en fysisk och psykisk utmaning

koreabloggen

 

Då förläggningen är belägen precis vid gränsen till Nordkorea kan det ibland vara svårt att få till löpträningen för den som inte tycker om att springa varje pass på ett löpband.

Som en motivation för att genomföra sin konditionsträning utomhus föddes idén inom delegation 2019-2020 att skapa ett maratonlopp som går längs den 830 meter långa vägen som omgärdar förläggningen.

För att tillryggalägga de 42 195 meter som krävs måste deltagaren förflytta sig 51 varv motsols med start och mål vid den Blå Bron. Sammantaget blir höjdstigningen under loppet över 1000 meter beroende på den kuperade terräng. Deltagaren är ansvarig för att göra sina egna förberedelser före, under och efter loppet.

I skrivande stund har 13 delegater, svenska och schweiziska samt en anhörig, tagit sig runt dessa 51 varv. Fram tills för någon månad sedan innehade den förre sekreteraren rekordet, men fick se det övertaget av nuvarande svenske kvartermästaren.

På grund av den rådande pandemin och de restriktioner som den medför har loppet ännu så länge inte varit öppet för någon mer än de som är verksamma inom kommissionen.

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

På gränsen mellan Nord- och Sydkorea övervakar NNSC vapenstilleståndsavtalet mellan de två länderna. Koreabloggen vill ge läsarna en fortlöpande inblick i vardagen vid Sveriges äldsta kontinuerligt pågående insats ? NNSC. Bloggen redogör för uppdragets långa historia såväl som aktuella händelser, belysta ur NNSC:s perspektiv. NNSC står för Neutral Nations Supervisory Commission.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *