På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

En annorlunda midsommarafton

koreabloggen

Koreanska kadetter. Mannen på första bänkraden är tolk. Utbildningen genomförs på engelska och tolkas till koreanska.

En av NNSC huvuduppgifter är att stödja United Nations Command Military Armistice Commitssion (UNCMAC) med utbildning. Fredagen den 25 juni, på midsommarafton, genomfördes denna utbildning vid Korea Military Academy (KMA), den ledande sydkoreanska institutionen för utbildning av officerskadetter till Sydkoreas armé grundad år 1946.

UNCMAC syfte med utbildningen är att ge en bakgrund till vapenstilleståndsavtalet samt utbilda på de insatsregler som gäller i den demilitariserade zonen (DMZ). De kadetter som lyssnar är framtida chefer för olika observationsposter längs DMZ, så de kommer att ha stor nytta av utbildningen. Huvudbudskapet är att i möjligaste mån undvika att eskalera våldsutvecklingen.

Under utbildningen informerar NNSC om sin roll som en oberoende part på Koreahalvön. Den givna frågan från kadetterna är vad nyttan för Sydkorea är med NNSC, och svaret på den frågan är lika given, att den opartiskhet som NNSC står för bidrar till transparens och legitimerar Sydkoreas verksamhet längs DMZ.

Ur ett kulturellt perspektiv är det en annorlunda upplevelse att utbilda Sydkoreanska kadetter. Kadetterna är oerhört artiga, och applåder samt hurrarop är vanliga inslag under ett föredrag.

NNSC, Niklas Edelsvärd vid  utbildning

Korea Military Academy coin

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

På gränsen mellan Nord- och Sydkorea övervakar NNSC vapenstilleståndsavtalet mellan de två länderna. Koreabloggen vill ge läsarna en fortlöpande inblick i vardagen vid Sveriges äldsta kontinuerligt pågående insats ? NNSC. Bloggen redogör för uppdragets långa historia såväl som aktuella händelser, belysta ur NNSC:s perspektiv. NNSC står för Neutral Nations Supervisory Commission.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *