På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Flaggceremoni

koreabloggen

Sedan upprättandet av NNSC förläggning 1953 så har den svenska flaggan vajat i Panmunjom. 1960 kompletterades platsen för flaggstången med en klockstapel.  I takt med att flaggstången användes flitigare och flitigare av den svenska delegationen, och som fortfarande används vid ceremoniella tillfällen, så började med tiden platsen benämnas ”Bell Hill”, vilket därmed underlättade för utländska gäster.

Varje delegat låter sin flagga vaja i förläggningen tre månader under en tvåårsperiod. Först ut är delegationschefen följt av operationsofficeren, sekreteraren, kvartermästaren och avslutningsvis ställföreträdande delegationschefen.  Byte av flagga sker under ceremoniella former och som avslutas med att Carlshamns Flaggpunch avnjuts vid stenaltaret.  Respektive delegat tilldelas därefter flaggan i samband med avtackningsceremoni och hemrotation.

Vid detta tillfälle halades kvartermästarens flagga varvid ställföreträdande delegationschefens flagga hissades.

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

På gränsen mellan Nord- och Sydkorea övervakar NNSC vapenstilleståndsavtalet mellan de två länderna. Koreabloggen vill ge läsarna en fortlöpande inblick i vardagen vid Sveriges äldsta kontinuerligt pågående insats ? NNSC. Bloggen redogör för uppdragets långa historia såväl som aktuella händelser, belysta ur NNSC:s perspektiv. NNSC står för Neutral Nations Supervisory Commission.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *