På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Chefsbyte

koreabloggen

Tillträdande och avgående chefer generalmajor Anders Callert och generalmajor Lars-Olof ”Hibbe” Corneliusson vid Bell Hill i Panmunjom

Torsdagen den 27 maj överlämnade generalmajor Lars-Olof ”Hibbe” Corneliusson befälet över den svenska delegationen till generalmajor Anders Callert vid den traditionella ceremonin Bell Hill i Panmunjom. Ceremonin bevittnades av bland annat Senior Member generalmajor Kang, ROK Member brigadgeneral Cho och Commonwealth Member brigadgeneral Murdoch. Ett milt sagt växlande väder, mycket kännetecknande för Panmunjom under den här tidsperioden, präglade evenemanget och skonade lyckligtvis besökarna under den timme som krävdes för att inte behöva dra på sig regnkläderna.

Den svenska delegationen tackar generalmajor Corneliusson för hans tid som uppskattad delegationschef och vi önskar honom och hustru Ingegerd all lycka i framtiden.

Vi önskar samtidigt generalmajor Callert med hustru Åse och familj varmt välkomna till den svenska delegationen och ser fram emot ett gott samt givande samarbete.

Överste Christer Erixon
Ställföreträdande delegationschef

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

På gränsen mellan Nord- och Sydkorea övervakar NNSC vapenstilleståndsavtalet mellan de två länderna. Koreabloggen vill ge läsarna en fortlöpande inblick i vardagen vid Sveriges äldsta kontinuerligt pågående insats ? NNSC. Bloggen redogör för uppdragets långa historia såväl som aktuella händelser, belysta ur NNSC:s perspektiv. NNSC står för Neutral Nations Supervisory Commission.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *