Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Nationellt ledningsstödsystem till delegationen

koreabloggen

 

 

 

 

Jonas Gräf, FMV, bekräftar den slutförda installationen genom att överlämna en sköld till delegationschefen

Jonas Gräf, FMV, bekräftar den slutförda installationen genom att överlämna en sköld till delegationschefen

Behovet av ett nationellt ledningsstödssystem vid den svenska delegation har debatterats genom åren, och vi har förlitat oss på det amerikanska system som erhållits av USFK.

2017 lämnades ett första behovsunderlag från Insatsstaben till Produktionsledningen och i år, efter bland annat en avsevärd fördröjning orsakad av pandemin, installerades ett nationellt ledningsstödsystem vid den svenska delegationen. Installationen föregicks av en rekognoscering i februari 2021 och en realisering i mitten av maj i år. Personalen ur Försvarets Materielverk fick vid dessa tillfällen känna på hur det är att sitta i 14 dagars karantän innan arbetet kunde genomföras. Arbetet utfördes med snabbhet och kompetens, och resultatet är imponerande. Jonas Gräf, FMV, bekräftade den slutförda installationen genom att överlämna en sköld till delegationschefen. Nu återstår det för oss att börja arbeta i det nya systemet och samtidigt finna lite nya rutiner.

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

På gränsen mellan Nord- och Sydkorea övervakar NNSC vapenstilleståndsavtalet mellan de två länderna. Koreabloggen vill ge läsarna en fortlöpande inblick i vardagen vid Sveriges äldsta kontinuerligt pågående insats − NNSC. Bloggen redogör för uppdragets långa historia såväl som aktuella händelser, belysta ur NNSC:s perspektiv. NNSC står för Neutral Nations Supervisory Commission.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *