Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Kvartermästaren (QM)

koreabloggen

Så var det dags att till sist, men absolut inte minst viktigt, att presentera Quarter Master (QM) och dennes roll inom den svenska delegationen vid NNSC. Att verka som QM inom den svenska delegation kräver ett brett kunnande och stor flexibilitet då man är delegationens och kommissionens logistiska, tekniska och ekonomiska nav. Vederbörande ser till så att transporterna runt om i Sydkorea planeras och genomförs: ger köket ingångvärden hur många som skall utspisas och vad som skall tillagas: sköter och administrerar delegationens budget och dess uppföljning: ser tills så att delegaterna har bostad åt sig och sina medföljande: handhar kontakter med de civila lokalanställda vid NNSC campen och övriga som kommer för att utföra jobb på campen eller åt NNSC. QM ser även bl.a.  till att det finns såväl möjlighet till fika som papper i skrivaren.

Utöver ovanstående så är QM med och stöttar UNCMAC i deras arbete avseende stödet till NNSC samt utför även H-128 flygobservationer  (som finns beskrivet av sekreteraren i ett annat inlägg). QM tillsammans med sekreteraren är de som skall se till att delegationens och kommissionens arbete har det stöd som behövs så att det kan leverera maximal uteffekt.

Från och med delegationen 2019-2020 bemannas positionen i den svenska delegationen av en specialist officer i nivå OR 7-8.

(På bilden H-128 crewmember och QM)

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

På gränsen mellan Nord- och Sydkorea övervakar NNSC vapenstilleståndsavtalet mellan de två länderna. Koreabloggen vill ge läsarna en fortlöpande inblick i vardagen vid Sveriges äldsta kontinuerligt pågående insats − NNSC. Bloggen redogör för uppdragets långa historia såväl som aktuella händelser, belysta ur NNSC:s perspektiv. NNSC står för Neutral Nations Supervisory Commission.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *