På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Delegation 21-22 på besök

koreabloggen

Delegation 21-22 till höger

 

Under sista veckan i februari hade vi besök av inkommande delegation. Delegation 21-22 var här för rekognoscering och påbörjade även sina administrativa förberedelser. För att hinna få alla behörigheter för IT-system och inpassering måste processen påbörjas två till tre månader före  man anländer. Vid ankomst placerades dock besökarna först i två veckors karantän. Alla som kommer till Sydkorea måste genomgå detta utan undantag enligt United States Forces Koreas (USFK) bestämmelser innan man kan röra sig fritt i samhället.

Delegationen hade ett fullspäckat schema:  Diverse ID-kort samt ransoneringskort måste utfärdas för tillträde till den amerikanska basen Humphreys samt att där kunna göra inköp på  PX och Commissary. Humphreys är den största  amerikanska basen utanför USA belägen utanför Pyeongtaek. Där huserar i dagsläget cirka 24 000 militärer, materiel och allsköns förnödenheter, och man finner även ett modernt sjukhus inklusive BB och tandläkare. På basen finns High, Middle och tre Elementary Schools samt tre stora gym. Delegationschefen bor ”On Post”, övriga delegater bor ”Off Post” med cirka tio minuters gångavstånd från Main Gate i ett modernt höghuskomplex som heter Brown Stone. Alla faciliteterna On Post är dock tillgängliga för samtliga delegater.

Efter två hektiska dagar i Pyeongtaek skjutsades besökarna till Panmunjom och NNSC förläggning, en färd på två till tre timmar beroende på trafikläget. Väl framme fick Delegationen 21-22 en obligatorisk säkerhetsgenomgång och visning av förläggningen. Programmet innehöll även visning av Joint Security Area (JSA) och Camp Bonifas. Den senare är grupperingsplatsen för den kombinerade koreansk-amerikanska säkerhetsbataljonen som ansvarar för JSA. Delegaterna informerades om NNSC och deras individuella framtida roller i olika föredragningar. Man passade även på att möta sina framtida schweiziska kollegor. Torsdag kväll kulminerade i ett trevligt samkväm med kombinerad musik- och  frågesport. Veckan avslutades med reflektion och utvärdering innan Delegation 21-22 skjutsades till Incheon Airport utanför Seoul för hemfärd till Sverige.

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

På gränsen mellan Nord- och Sydkorea övervakar NNSC vapenstilleståndsavtalet mellan de två länderna. Koreabloggen vill ge läsarna en fortlöpande inblick i vardagen vid Sveriges äldsta kontinuerligt pågående insats ? NNSC. Bloggen redogör för uppdragets långa historia såväl som aktuella händelser, belysta ur NNSC:s perspektiv. NNSC står för Neutral Nations Supervisory Commission.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *