Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Bästa verksamheten – bästa bilderna

Erik Lagersten

Foto: Marcus Olsson/Combat Camera/Försvarsmakten

Foto: Marcus Olsson/Combat Camera/Försvarsmakten

Vi har Sveriges bästa motiv och verksamhet att visa. Därför har vi nu gjort vår bilddatabas tillgänglig för alla utan inloggning. Bilderna är fria att använda, om, för eller emot det vi gör. Bilderna kan användas av media, organisationer eller privatpersoner och är granskade ur ett sekretessperspektiv.

Använd sökfunktionen på Försvarsmaktens hemsida och välj ”bild”. Då kommer hela härligheten upp!

Sökresultat på "Korvett"

Sökresultat på ”Korvett”

Alla bilder som går att ladda ned omfattas av ett avtal som möjliggör detta. Flera bilder kommer successivt att adderas när vi har identifierat fotografen och att även denne omfattas av det aktuella avtalet. De bilder som är deponerade till Krigsarkivet kommer inte att publiceras då det tyvärr är en kostnad förknippad med varje sådant nyttjande.

Publicering får ej ske i kommersiellt syfte (som marknadsföring för vara eller tjänst eller som vidareförsäljning av bilder) eller i sammanhang som strider mot grundläggande demokratiska värderingar eller som strider mot Försvarsmaktens värdegrund.

Det går alltså bra att använda dessa i ett kritiskt sammanhang mot Försvarsmakten men inte i syfte att störta staten, propagera för olika totalitära system eller kränka enskild. Som exempel. Och det är Försvarsmakten som har tolkningsföreträdet.

Sveriges bästa verksamhet har de bästa bilderna. De är tagna av Försvarsmaktens duktiga fotografer, antingen på specialenheten Combat Camera eller på våra förband. Mycket nöje!

Erik Lagersten
Försvarsmaktens informationsdirektör

PS. Våra videos hittar du tills vidare på Försvarsmaktens Youtube-kanal.
PS.PS. Och som alltid går det att hitta fel eller önska sig förbättringar på nya tekniska lösningar. Maila isåfall till info@mil.se.

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Försvarsmaktens kommunikationsdirektör eller annan chef i myndigheten kommenterar aktuella frågor. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

Mats Ström är kommunikationsdirektör. Han ger uttryck för myndighetens principiella uppfattning, här på bloggen Försvarsmakten kommenterar, när han framträder i media eller i andra sammanhang samt på Försvarsmaktens Facebook-konto och Twitter.


3 kommentarer

  • Per-Ola Mjömark 6 juli 2015 14:41

    Föredömligt. Fler myndigheter borde följa ert exempel.

  • Anton 6 juli 2015 15:55

    Toppen! Har väntat på det här ett tag. :)

  • Johnny 7 juli 2015 00:03

    Riktigt bra FM!

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *